За българската механа

Автентични традиционни ресторанти. Струва си да започнем да изброяваме най-добрите традиционни ресторанти в България,  в столицата, София с едно от най-известните заведения с автентична национална кухня. Точно това е „Избата“.

Всичко е хармонично в този традиционен ресторант: от интериора в народен стил до традиционната българска храна. Тук са поканени хора, за да впечатлят госта, да изпият вкусна капама в приятна атмосфера и да изпият една-две шот уханна ракия.

Освен капама и ракия, тук можете да хапнете перфектно сготвено месо с гарнитура от зеленчуци, а за десерт можете да поръчате сладолед (деликатен домашен сладолед) или цедено кисело мляко с мед и орехи.

Това е добре познат ресторант в центъра на София, където гостите могат да се насладят на неповторимата атмосфера на древна България и да похапнат вкусни и засищащи ястия.

Традиционната българска храна и оригиналните начини на сервирането й, жива народна музика и необичаен интериор на традиционния български ресторант, стилизиран като изба с каменни стени, правят посещението на това място двойно интересно и във всички случаи запомнящо се.

Автентични традиционни ресторанти. Ресторант Мома – много автентичен, търсен традиционен ресторант

Традиционният ресторант Moma Bulgarian Food & Wine е идеален за откриване на традиционна българска кухня. Акцентът в менюто е върху месните ястия – има много и са невероятно вкусни.

Вкусната храна, разбира се, е добра, но още по-добре, ако в този момент сте заобиколени от приятна среда. От тази гледна точка към този прекрасен традиционен ресторант не може да има оплаквания. Интериорът е декориран традиционно и същевременно креативно: големи портретни пана по стените, оригинални полилеи с ярки детайли, дървени мебели – всичко радва окото и Ви насърчава да се храните на спокойствие и да се наслаждавате на всеки момент от храненето.

Традиционният ресторант „Нос Калиакра“

Традиционният ресторант „Нос Калиакра“ се намира на нос Калиакра, едно от най-уютните места на българското крайбрежие. Територията му се счита за защитена територия. Има споменавания за този нос дори в записите на финикийците. Ресторантът е автентичен, традиционната добре приготвена храна радва посетителите, които с удоволствие се връщат отново тук.

Традиционният ресторант „Хаджи Николи“ е част от хана Хан Хаджи Николи, освен това има музей и винарска изба. Ханът е построен през 1858-1865г. Единственият вътрешен двор, който е напълно запазен до наши дни. Намира се в централната част на Велико Търново.

Красив интериор, уютна атмосфера, отлично обслужване ще ви помогнат да се потопите в уникалната атмосфера на този невероятен традиционен български ресторант. Менюто включва европейска, традиционна българска кухня и гурме меню. Ястията се приготвят веднага след поръчка, от най-качествени и пресни продукти. Богата винена листа, има дори вино от собствено производство. В интериора на ресторанта са използвани естествени материали – дъбов паркет, подови керамични плочки от Италия, масивни мебели, както и дограма и врати, са изработени от дърво. Сградата на ресторанта е двуетажна. На приземния етаж има основна зала и две гурме зали. На втория етаж има още две стаи.

Можете да седнете и да се отпуснете на слънце във вътрешния двор. Това е нещо като летен ресторант. В този уникален традиционен ресторант „Хаджи Николи“ можете да направите сватба, да направите фирмено парти, да отпразнувате рожден ден и всяко друго приятно събитие в живота си.

Автентични традиционни ресторанти – можете да избирате