Какво прави алуминиевият радиатор толкова популярен?

Има безброй различни налични материали, от които да изберете за своя радиатор, така че защо алуминиеви радиатори? Какво ги направи толкова популярни?

Наличието на различни опции, от алуминий, чугун, мека стомана и неръждаема стомана, и след това различни метални покрития като хром и антрацит, направи пазара на метални радиатори донякъде пренаселен.

Всеки материал има своите предимства и недостатъци, като всеки дава определена характеристика, която другите метали не могат. И така, какво доведе до това алуминият да се превърне в един от най-използваните материали за радиатори в страната?

Има много за избор и намирането на подходящия материал за вашия радиатор зависи от BTU на вашия имот или пространство, но все пак алуминият отново и отново се появява като един от най-често купуваните радиатори в света.

Защо да изберете алуминиев радиатор?

Но преди да вземете решение за закупуване на алуминиев радиатор или алуминиев радиатор. Въпросът, който трябва да зададете (особено когато се сблъскате с някой, който се опитва да ви пробута материал, от който да изградите вашия отоплителен уред), е „Кой материал е подходящ за вас?“

Въпреки че алуминиевите радиатори са невероятно популярни, биха ли били правилният избор за вашето пространство? Имайте в предвид, че има не само предимствата на алуминиевия радиатор, но и някои проблеми, които може да срещнете.

Информация за алуминия и неговите приложения в производството

Алуминият е един от най-разпространените метали в земната кора. (Съставлявайки около 8% от земната кора.) Този изненадващо изобилен метал прави чудесен избор за радиатори само с достатъчното си количество.

Алуминият е метал, който се използва много в транспортната индустрия поради своята устойчивост на корозия. Също така лесната му способност да се легира с други метали. Той е лек и ковък го прави идеален за използване от хората в много приложения.

Те включват рамки за велосипеди, опаковки за храни и дори за конструкцията на самолети. Тъй като може лесно да се формова в различни форми, това означава, че наличните дизайни за алуминиеви радиатори са огромни.

Това е още една причина, поради която алуминият е толкова популярен.

Кога алуминиевият радиатор стана популярен?

Когато радиаторите започнаха да се разклоняват от първоначалните си корени от чугун в съвременния свят, моделът на алуминиевия радиатор започна да се изследва, когато самият метал намери по-широка популярност в средата на 20-ти век.

Въпреки че не са толкова издръжливи като чугунените радиатори, те имат много други положителни страни и са по-достъпни и се предлагат в по-широка гама от дизайни.

Лесната изработка и изобилието на метал спомогнаха за това и днес можете да намерите алуминиеви радиатори с всякакви форми и размери.

Алуминиевият радиатор – Какви възможности има?