Това е едно от устройствата за обработка на банкноти, които ги преброяват.

Автоматичните машини за броене на банкноти са се появили в света през 1920-те години.

Според метода на работа броячите на банкноти се разделят на две групи:

  • Ролково триене (броячи и сортировачи),
  • Шпиндела.

По вид устройство: преносимо и неподвижно.

Скоростта на броене: от 600 до 1500 банкноти в минута.

По вид натоварване банкнотите са разделени на 2 вида: с вертикално и с хоризонтално (челно) натоварване.

Как да изберем брояч на банкноти

Решили сте да закупите брояч за банкноти, но сте объркани в различни модели и характеристики? В тази статия ще разгледаме основните характеристики на съществуващите броячи, чиито познания ще Ви помогнат да изберете брояча точно за Вашите задачи.

Не забравяйте да прочетете тази статия, ако искате да спестите време, нерви и пари и да извлечете максимума от използването на електромера.

Преносим брояч на банкноти. Не повече от играчка.

Затова си струва да започнете с най-малките и най-достъпни броячи на банкноти. Това са така наречените преносими броячи на банкноти, т.е. броячи, които могат да се използват не само в офиса, но и на всяко удобно за вас място. Основната характеристика на тези машини е размерът и наличността на батерията. Малкият размер естествено налага ограничения върху функционалността и използваемостта. Да, такива броячи разчитат пари! Но удобно ли е да се използва такъв брояч? Вие решавате, но за много години продажби на гишетата, ние решихме за себе си, че един преносим банкнота е нищо повече от играчка, оригинален подарък, но не и инструмент за решаване на сериозни задачи за броене на пари. Такива броячи не проверяват пари за автентичност, което означава, че с определено умение парите са по-бързи и по-удобни за преизчисляване ръчно.

Броячи на банкноти от първоначалния офис клас.

Следващият клас броячи е обратно натоварен брояч. Те се отличават с една важна конструктивна характеристика – хоризонтално (обратно) натоварване на банкноти. Факт е, че банкнотите в такива броячи се натоварват по такъв начин, че раздробяването се извършва от горната банкнота в пакет, което налага ограничения върху броя банкноти в пакет.

Безспорното предимство на моделите от този тип е тяхното ниско тегло и малки габаритни размери, като някои модели имат много малки размери. Като правило, вградената ултравиолетова детекция на автентичността може да бъде намерена в броячите с хоризонтално натоварване, но такова откриване само позволява да се идентифицират груби фалшификати, отпечатани на обикновена хартия. Този брояч, за съжаление, няма да се справи с определението за суперкомпютри с купюри от 1000 и 5000 рубли. Има обаче няколко модела, които използват откриването на автентичност чрез магнитни етикети и дори откриването на Antistoks, което ни позволява да определим качествено автентичността на парите, но тези модели са по-скоро изключение от правилата.

Банкнотно броячни машини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *