Използването на боя

Боядисването на стени освен всичко друго, което се сещате е и възможност да създадете креативен дизайн във Вашия дом. За да трансформирате, преобразите интериора, не е необходимо да наемате екип от работници. Вие спокойно можете да свършите работата сами и ако свържете въображението си, ще обновите Вашата къщата.

Повърхностното боядисване е не само най-икономичният начин за довършване, но и възможността да създадете креативен дизайн във вашия дом. За да трансформирате интериора, не е необходимо да наемате екип от работници, можете да свършите работата сами и ако свържете въображението си, трансформирайте къщата.

Боядисването на стените се смята за най-издръжливото покритие от всички съществуващи, поради което често се използваше от строителите и по някое време беше незаслужено забравено. Но съвременните дизайнери възраждат това покритие и с помощта на различни композиции създават шедьоври в интериорния дизайн.

Като всеки строителен материал, и този има плюсове и минуси при използването на боя, но повечето професионални интериорни декоратори клонят към използването му.

Предимства на използването на боя в дизайна при боядисването на стени

-големият избор от цветове Ви позволява да създавате ярки и нестандартни комбинации;

-безопасност при употреба, съставките на боята са такива, че не отделят вредни вещества;

-разнообразие в повърхностния декор и хармонична комбинация с различни текстури;

-универсалност на приложението, боята може да се съчетае с всеки тип помещения: баня, спалня, кухня, коридор;

-устойчивост на механични повреди и замърсяване;

– лесна поддръжка, боядисаните стени могат да се почистят лесно;

-възможността да създадете уникален дизайн със собствените си ръце при собственоръчното боядисване на стени.

Това не са всички предимства, но боядисаните повърхности имат и своите недостатъци.

Те трябва да се вземат предвид при избора на този вид покритие. Боядисването изисква идеално равна повърхност преди нанасяне, в противен случай ще бъдат забележими и най-малките неравности и дефекти. Ако технологията на нанасяне е нарушена и съставът на боята е неправилно избран, покритието бързо ще започне да изостава от стените или да загуби първоначалния си цвят.

Боядисване на стени – видове, дизайн, цветове, съчетания