В детските лагери от санаториален тип се обръща внимание на лечението. А а в лагерите за добро здраве – разположени на морето или в планината, с голям брой дейности на открито – децата ще се засилят без никакво лечение.

Друга важна причина е, че децата винаги са под надзор. Ако съветниците са добри, децата не ги възприемат като надзиратели. А обожават и с готовност се подчиняват. А в лагерите, които се грижат за репутацията си, няма лоши съветници. Научете повече за нас, запознайте се с нашите функции, Skillception https://skillception.com/.

Важно при детските лагери

Но това, което е важно: това, което в началото е лошо в детските лагери, после губи значението си. Отнема време, за да се адаптирате и всички деца са различни. Случва се дете да плаче в лагера в първите дни, а родителите вече са готови да го заведат у дома. Когато изведнъж детето преминава в режим на абсолютно удовлетворение от живота. Това означава, че адаптацията е била успешна. Не всички деца лесно издържат моментите на раздяла с родителите си, срещи и сбогуване с нови приятели. Тъй като не можете да направите без такова преживяване, просто трябва да помогнете на детето си да изпитва нови емоции.

Говорете с детето за зеленото училище, което му предстои

По време на зелено училище трябва да спазвате режима. Всъщност, ако денят в лагера е пълен със събития и занимания, децата с удоволствие се отпускат следобед и вечер падат от краката си. Очакванията не съответстват на реалността. Ако при думата „поход“ детето си представяше да пренощува в гората, но всъщност отрядът излезе за два часа в най-близката гора, разочарованието не може да бъде избегнато. Изходът е да разберете как точно се провеждат заниманията в детските лагери и да обсъдите това с детето. Има и обективни недостатъци: недостатъчна сигурност, липса на нормални условия за сън и хигиена, монотонна и безвкусна храна, лоша програма от събития. Но ако това се установи, няма нужда да се претеглят плюсовете и минусите – това очевидно не е място за почивка на децата.

Важно при детските лагери

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *