Вършец е град, разполагащ с добре развита инфраструктура за туристите. Няколко на брой почивни станции, хотела и Спа центъра са на разположение на желаещите да прекарат почивката си в това градче. Също така той разполага и с живописни къщи за гости и частни квартири за търсещите по-семпла обстановка.

Вършец - развитие и туризъм

Изображението е взето от информационен бюлетин от сайта на opoznai.bg.

Вършец забележителности

Градските покрайнини и техните живописни гледки също не бива да се пренебрегват, но челното място като предпочитана дестинация е „Водопадът“- или едно от най-забележителните места за отдих и разтуха в района на Вършец. Разстоянието от центъра до него е около 3 километра.

Връх Тодорини кукли е сред най-високите върхове на Стара Планина, като се извисява на значителните 1785 метра височина. Прекрасна гледка към връх Ком и към скалите на Врачанския балкан се разкрива след изкачване. При ясно време дори има възможност да се види в подножието и река Дунав. Изкачването е постижимо дори и за ентусиасти без солидна подготовка благодарение на маркировката до самия връх и с напътствията на опитен водач. Този маршрут гарантирано представлява интерес за почитателите на планинския туризъм. Всички тези върхове се виждат перфектно от най-луксозната вила за гости – Панорама 3D.

Котловината на града в източната ѝчаст представлява хълмисто плато със средна надморска височина от 1000 м. и стръмни склонове към долините на оградните реки – типичен карстов регион със средна височина от 400 метра в по-ниската част. 79 пещери и пропасти са проучени в този район, значителна част от които са с дълбочина от над 100 метра. Те също така са известни със своята спираща дъха красота. Сред най-известните пещери са:  Соколската, Кръста, Местност Барките, Пещерен комплекс Кална Мътница и не на последно място местността Испийски кладенец.

Едно е сигурно – по който и маршрут да поемете, навсякъде ще се натъквате на красива природа, спокойствие и места, предразполагащи за качествено прекарана и пълноценна почивка.

Вършец – развитие и туризъм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *