Готвене с етерични масла. Етеричните масла са чудесни за овкусяване на храни и напитки. Разклатете кухнята само с една капка.

Готвене с етерични масла. Арома кухня

Етеричните масла отварят вратата към нови кулинарни възможности. Само с няколко капки ароматно, масло храната и напитките могат да бъдат подправени по изискан начин. Дори и без дегустация, ароматът събужда сетивата. Душата се готви с ароматната кухня, защото ароматните масла са истински подбудители за ума и тялото. Етеричните масла разширяват спектъра от подправки по креативен, но прост начин. Тъй като ароматните масла се предлагат през цялата година, те могат да служат и като естествена алтернатива на пресните билки през зимата.

Кои етерични масла можете да ядете?

Когато купувате етерични масла, уверете се, че купувате 100 процента натурални масла, които идват от биологично земеделие. Това е единственият начин да получите неподправен натурален продукт. Тъй като етеричните масла са силно концентрирани, винаги трябва да ги разреждате и да ги използвате много пестеливо. При готвене и печене, в зависимост от сорта, са достатъчни само 1-4 капки от етеричните подправки в 250-500 мл. течност. Когато готвите и печете с етерични масла, имайте предвид, че някои хора са много чувствителни или дори алергични към етерични масла. Също така трябва да се въздържате от употребата на етерични масла по време на бременност, при бебета и малки деца.

Етерични масла подходящи за готвене

С правилния подбор и използване на чисти етерични масла в кухнята човек може да се възползва от здравословните ефекти на билките и подправките. Ето и няколко от тях;

Босилек. Миризмата на пресен босилек в носа напомня на вкусна паста, хрупкава пица и вкусни брускети. Той усъвършенства средиземноморската кухня, паста, пица и ястия от домати до най-високо съвършенство и съвършенство.

Лимон. С етеричното лимоново масло можете да внесете чистия аромат в кухнята без никакви усилия. Ако нямате пресен лимон под ръка, 100% натуралното масло ще ви помогне. Можете да приготвите освежаваща напитка или вкусен салатен дресинг за нула време.

Джинджифил. Това е масло от джинджифил, което му придава вкус и пикантност. Това 100% натурално етерично масло е подходящо, за всички видове карибски и азиатски ястия. Но затоплящите напитки през зимата също имат огромна полза с капка от етеричното масло.

Готвене с етерични масла