Градинарски услуги и каталог на доказано добър градинар в София и околоността ще намерите на сайта – градинар.com

градинарски услуги - същност и цени

Добър градинар – обучение

Градинарите са професионалисти със съответните образования и обучения, които се грижат за поддържане на изрядния вид и състояние на градинските растения. Градинарят следва да е завършил поне една професионална гимназия по ландшафтна архитектура, за да има възможност да практикува. Подобен род квалификация може да се добие в градовете Варна, Бургас, Хасково, Пловдив и София, разбира се.

При една такава специалност кадрите се обучават за пет- или шестгодишен период. Като се набляга на разучаване на много на брой и различни класове и видове налични за отглеждане в България:

  • дървета;
  • храсти;
  • цветя;
  • други растения.

 

За да има обаче отлично подготвени градински специалисти не е достатъчно да се заърши такова училище. Препоръчително е и е от голямо значение градинарят да завърши университет с програма за озеленяване. Както и да има дългогодишна практика с различни видове след това. Колежите отдават особено значение на обучението в практиката при работата с цветя и растения. Резултатът е ганатирано добър, ако доброто образование се съчетае с професионална практика.

Градинарски услуги цена и посещения

Необходими са посещения поне един път на седмица, за да може градината да се поддържа в добър и здравословен вид. Всеки различен вид растение изисква различни по вид грижи, за да може да процъфтява и да радва със своята красота и здрав вид.

 

За стандартни месечни градинарски услуги цената варира между един и два лева на кв. м зелена площ или около 5 посещения. Възможно и да се намери по-ниска от тази цена, но тя ще е за сметка на качеството.

 

Цената ще бъде същата, ако се заложи на грижи от ландшафтен архитект. Ако обаче имате по-голяма по площ градина, добро решение ще е да наемете градинар на пълен работен ден, чиято месечна тарифа ще ви коства между седемстотин и две хиляди лева.

Този полезен материал ни е преоставен от експертите градинари от градинар.com

Градинарски услуги – същност и цени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *