Едно от многото предимства на индивидуалните частни жилища е отоплителна мрежа, която не е обвързана с когенерация или котелни, не зависи от времето на началото и края на общия отоплителен сезон и не изпитва всички прелести на нестабилното налягане в мрежата. Инсталирането на отопление се извършва по искане на собственика. Той решава кои батерии за отопление са най-подходящи за монтаж в частна къща.

Избор на дизайн на радиатор

Параметрите на локалната отоплителна система са важна характеристика при избора на отоплителна система. Системата на частната къща има следните предимства:

  • работи при благоприятни условия и ниско налягане;
  • качеството на топлоносителите е много по-добро, отколкото в многоетажни сградни системи;
  • няма скокове на налягане, няма заплаха от воден чук.

С тези характеристики изборът на дизайн на радиатор е доста широк. Когато купувате батерии, струва си да се съсредоточите върху голям коефициент на възвръщаемост с правилното съотношение цена и качество. За домашна система са подходящи устройства от всякакъв материал.

Помислете за различни дизайни на батерията:

  1. Панелните и секционните радиатори често са най-евтините. С добър пренос на топлина те са с компактни размери. Те могат да бъдат монтирани в отоплителната система според различни схеми на свързване.
  2. Тръбните батерии са по-скъпи от предишните опции, но техническите спецификации са приблизително същите. Повишената цена се дължи на по-стилен дизайн. Те са удобни и за сушене на неща.

Разновидности на радиаторите според материала на производство

Различни батерии са подходящи за монтаж в частния сектор. Помислете за характеристиките на всеки тип.

Алуминий

Получи широко приложение в частните домове. Те имат стилен модерен дизайн, както и добра топлинна мощност. Те бързо се нагряват при свързване и бързо се охлаждат при изключване. Ценовият диапазон е различен и зависи от производителя. Най-скъпите и висококачествени се правят от компании в Италия.

Чугун

Такива радиатори са устойчиви на износване и корозия, тъй като вътрешната повърхност от контакт с вода е покрита със състав, който предотвратява разрушаването на батериите. Те могат да издържат на високи температури и скокове на налягане в системата. Те се загряват дълго време и отдават топлина за дълго време, когато са изключени. Такива уреди изискват ежегодно почистване.

Избор при дизайн на радиатор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *