Добавките за гориво: Тайната на ефективността

Поради огромното количество възможности за избор, определянето какво ще помогне и какво ще навреди на вашия двигател може да бъде трудно.  Днес ще разгледаме какво представляват добавките за гориво, различните видове, какво правят. Значението на добавките за гориво, за да можете да извлечете максимума от вашето гориво.

Какво е горивна добавка?

Добавките за гориво работят с обикновения газ, който зареждате в резервоара си. Те функционират чрез, както подсказва името, добавяне на вещества, като почистващи препарати за системата, смазочни материали и подобрители на производителността, към горивото за постигане на конкретна цел. Без значение какво казва вашият бензин за помпата или как се рекламира, той няма и близо до пакетите с добавки, които има професионално формулираната обработка на гориво.

Хората обикновено използват добавки за гориво в малки количества и те са по-евтини от смяната на самото гориво. Модификациите на целия двигател очевидно са много по-скъпи и добавките могат да помогнат на шофьорите да ги избегнат, като адресират конкретен проблем или като помогнат с превантивната поддръжка. Използването на горивна добавка може да разреши проблемите на двигателя, без да повреди банката или частите. Добавките работят по проблеми, свързани с движението на бензина или системата, през която тече. Почистващите агенти могат да се смесват с гориво за отстраняване на тежки отлагания, намаляване на триенето и подобряване на потока. Индивидуалните компоненти като инжектори и клапани трябва да са без натрупвания, за да работят по най-добрия начин. Почистването на системата може да спре бавните реакции и трудното стартиране, наред с други проблеми. Лубрикантите работят по подобен начин, като помагат на частите да се движат по-добре и по-ефективно. Други задачи, които добавката за гориво може да поеме, включват предотвратяване на замръзване на газ. Също така добавяне на потенциално повишаващ производителността октан и предпазване на горивото от разваляне с течение на времето.

Открийте функциите на горивните добавки, които подобряват двигателя ви – почистващи препарати, смазочни материали и повишители на производителността в едно тук.

Добавките за гориво: Тайната на ефективността