Първо се консултирайте с Вашия лекар, за да намалите риска от усложнения

Хапчетата и шишенцата, които рекламират, че могат да подобрят сексуалния ви живот и еректилна дисфункция, може да са привлекателни, но може да помислите два пъти, преди да оставите парите си. Въпреки че твърденията им са изкушаващи, те може да не са подкрепени с доказателства и дори могат да доведат до нежелани странични ефекти.

„Повечето добавки за сексуална функция не са проучени научно“, казва Луиджи Симоне, доктор по медицина, лекар по първична медицинска помощ в клиника Scripps в Енсинитас. „Те може да имат плацебо ефект, който не е без значение, но що се отнася до твърденията за повишаване на либидото или сексуалната издръжливост, те определено не са доказани.”

Използването на добавки за подобряване на мъжкото сексуално състояние

Всъщност, използването на добавки за подобряване на мъжкото сексуално състояние за повишаване на либидото или справяне с еректилната дисфункция може да причини повече вреда, отколкото полза. Съставките могат да предизвикат странични ефекти, да причинят алергични реакции и да взаимодействат с други лекарства. Някои може дори да съдържат потенциално опасни примеси или малки количества скрити фармацевтични лекарства, които могат да предизвикат опасни реакции.

Говорете с Вашия лекар, преди да опитате добавка за сексуално подобряване.

„Не се страхувайте да повдигнете загриженост за сексуалното здраве“, казва д-р Симон. „Чухме ги всички и винаги сме готови да ви помогнем.“

Добавки за сексуално здраве на мъжете

Добавките за сексуално подобряване са добавки, направени от естествено вещество. Те могат да съдържат хранителни вещества, наречени аминокиселини, витамини и минерали или билки като палмето, йохимбе или мака. Повечето продукти са таблетки, каплети или таблетки. Добавките за сексуални подобрения станаха все по-разпространени с остаряването на населението и все повече хора са диагностицирани с разстройства, които изискват лекарства, които могат да доведат до сексуални проблеми като странични ефекти. В допълнение, повишената консумация на алкохол и тютюнопушенето са увеличили разпространението на проблеми със сексуалното здраве, като еректилна дисфункция.Промените в начина на живот могат да помогнат за подобряване на сексуалното здраве

Не забравяйте, че винаги е най-добре да говорите с Вашия лекар за всеки проблем със сексуалното здраве, който може да имате.

„Не си поставяйте самодиагностика и не мислете, че добавките ще излекуват или предотвратят възникването на проблем“, казва д-р Симон. „Вашият лекар може да обсъди всяко сексуално притеснение, което може да имате. И да определи дали има основна причина за симптомите ви, която трябва да бъде лекувана. Ако имате сексуални странични ефекти от лекарства, можете да попитате Вашия лекар дали можете да промените лекарството си. Вашият лекар може също да ви помогне да определите кои добавки, ако има такива, могат да ви помогнат.

Как да си помогнем сами за подобряване на нашето сексуално здраве

Промените в начина на живот – като отслабване и повече упражнения. Спиране на тютюнопушенето – могат да помогнат за подобряване на сексуалното ви здраве без лекарства. Доказано е, че загубата на тегло, намаляването на стреса и здравословният начин на живот повишават нивата на тестостерон при мъжете.

Добавки и хапчета за здравето на мъжа