Ако трябва да направите замяна на филтър за твърди частици, тогава можем да Ви предложим няколко варианта за неговото заместване. Първо, съществува и се предлага широка гама филтри за твърди частици и има, както оригинални филтри за твърди частици, така и неоригинални и в добър автомобилен сервиз с удоволствие ще Ви заменят Вашия счупен филтър за твърди частици с нов такъв.

И има втори вариант – това е замяната на DPF филтъра с пламегасител (по-силен или резонатор), и в този случай всъщност се освобождаваме от филтъра за твърди частици и след това конфигурираме всички системи за правилна работа без него.

Какви са опциите за подмяна на филтъра за твърди частици? С какво може да бъде заменен той?

За да замените Вашия филтър за твърди частици, можем да предложим различни опции:

  • Оригинални филтри за твърди частици
  • Универсални филтри за твърди частици
  • Филтри за твърди частици
  • Огнегасители
  • Стронгери
  • Резонатори

Най-често замяна на филтър за твърди частици става с неоригинални аналози, вторият най-популярен е високонадеждният високотемпературен резонатор, който използваме, когато премахваме филтрите за твърди частици. Има и оригинални резервни части за подмяна, но те не са с голямо търсене, поради високата им цена. За редки видове автомобили и за онези случаи, когато нямаме необходимия оригинален или следпродажбен филтър за дискови частици, имаме универсални дизелови филтри за твърди частици, произвеждани от водещи производители в Европа и Америка.

Разграничаване на стронгери, резонатори и огнегасители

Много хора питат: „Каква е разликата между високотемпературен резонатор от по-силен и огнегасител?“ Огнегасителят просто разбива пламъка и поема по-голямата част от температурното натоварване. По-силните, от своя страна, благодарение на високоефективните дизайнерски решения, поемат много повече топлинно натоварване и защитават изпускателната система, която отива по-нататък, звукът на изпускателната система при инсталирането на по-силния ще бъде идентичен на съществуващия с оригиналния филтър за твърди частици. Но високотемпературният резонатор е най-надеждното решение в това триединство за дизелов двигател, той защитава изпускателната система по-добре от всеки друг, потиска шума на изпускателната система по-добре от другите и освен това е най-високотехнологичното решение на горното.

Замяна на филтър за твърди частици

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *