За термините „мода“ и „стил“

Dictionary.com дефинира „мода“ като:

Преобладаващ обичай или стил на обличане, етикет, комуникация и т.н.: най-новата мода на обличане.

Обща употреба в облеклото, маниерите и т.н., особено в учтивото общество, или съответствието му с: модните изисквания; демоде.

начин; пътека; режим: войнствен начин.

Марката или формата на нещо: Харесваше модата за прости и солидни мебели.

Дефиниция на термините „мода“ и „стил“

Dictionary.com дефинира „стил“ като:

Конкретен вид, разнообразие или тип, независимо дали по отношение на форма, външен вид или характер: бароков стил: стилът на къщата беше твърде строг за техния вкус.

Специален, специален или характерен начин на правене или начин на правене на нещата: те правят тези неща с голям стил.

Начин на живот, както по отношение на харченето или показването.

Елегантен, модерен или луксозен начин на живот: живейте със стил.

Мода, както в облеклото, особено добра или одобрена мода; елегантност; интелигентност.

Начин за изразяване на мисъл на писмен или говорим език чрез подбор и подреждане на думи, разглеждани от гледна точка на яснота, ефективност, епония и други подобни, характерни за група, период, човек, личност и т.н.: писане в стила на Фокнър; познат стил; помпозен, педантичен стил.

Начин или тон, възприет в разговор или разговор: покровителствен стил на обръщане към другите.

Според Уикипедия „модата е общ термин за популярен стил или практика, особено в облеклото, обувките, аксесоарите, козметиката, пиърсинга или мебелите. „Мода“ се отнася до отличителен; често обаче това е обичайна тенденция във външния вид и облеклото на човека, както и в преобладаващите стилове на поведение.

„Мода“ обикновено са най-новите творения на дизайнери, които само няколко души купуват; обаче, често тези „моди“ се превръщат в по-утвърдени тенденции.“

Модата е много гъвкава. Това продължава да се променя. Модните артикули обикновено излизат от мода до следващата година, следващия сезон или дори следващата седмица.

Човек е модерен само ако следва текущата мода, което е трудно да се направи, тъй като модата е ограничена от времето. Трябва постоянно да сменяте гардероба си, за да сте в крак с актуалната мода.

За термините „мода“ и „стил“