Видове здравни процедури

Балнеотерапия (балнеолечение) – балнеолечение – част от видовете здравни процедури с вода. Горещи, студени, кални или минерални вани, вани с ароматни масла и билки, душове, джакузи, различни видове хидромасаж за релаксация, стимулация, отслабване, лечение и др. Термин “ балнеолечение „се използва все по-често не само за бани, но и за други видове водна терапия, например поглъщане на минерални извори.

Таласотерапия – таласотерапия – подвид на балнеолечение, терапия с помощта на морска вода и водорасли (от гръцки thalassos – море). Това могат да бъдат вани с морска вода или тиня, обвивка от водорасли (водорасли), вдишване с пари от морска вода и др.

SPA център – SPA-център (намерен спа, SpA, Spa) е медицински и козметологичен център. Балнеолечение (процедури с вода), както и други козметични и медицински процедури (грижа за кожата на лицето и тялото, масаж, депилация , маски, увиване на тялото и др.). От името на белгийския спа град, известен със своите горещи минерални извори. SPA може да се дешифрира като съкращение на латинските фрази „Salus Per Aquam“ или „Sanitas Per Aquam“ – „здраве чрез вода“. Много хотели имат свои собствени спа центрове, предлагащи широк спектър от услуги.

За нас MaxHealthBg, можете да научите повече информация в нашия сайт ТУК. 

 Имаме предложения за Вас. Очакваме Ви: 0896844229.

Шиацу (шиацу, шиацу) – шиацу – японски метод за масаж, натискане с пръсти или длан върху определени части на тялото.

Абянга – абхянга – наричан още аюрведичен масаж. Масажен метод, основан на традициите на Аюрведа, древен индийски трактат за поддържане на здравето, разработен преди повече от 5 хиляди години. Обикновено масажът на Abianga се извършва от двама масажисти. Като се използват определени масла и билки и служи за поддържане на хармонията между тялото и духа на човека.

Тайландски масаж – тайландски масаж – традиционен тайландски масаж. На тайландски се нарича nuat phaen boran. Особеността на този метод е, че масажистът активно използва не само ръцете си, но и предмишниците, лактите, стъпалата – например ходи на гърба на пациента.

Здравни процедури

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *