Ето и някои съвети за избор на подходящи пътеки за спалня:

За да не пропуснете нищо, винаги проверявайте размерите на Вашите пътеки за спалня, които сте избрали, и измервайте наличното пространство в спалнята Ви.

Пътеките за спалнята не трябва да пречат на отварянето на врати или шкафове. Това е много затормозяващо и обратно на това да изпитвате релакс в помещението, където влизате за да си почивате.

Избор на подходящи пътеки за спалня. Изберете стила и цвета на вашите пътеки за спалня, за да съответстват те на декора на Вашата спалня:

Можете да използвайте модели в ярки цветове или с неутрални тонове, в зависимост от декора.

Ако стаята Ви е по-скоро малка, изберете пътеки за спалня в светъл цвят, за да създадете впечатление за по-голямо пространство. Ще усетите веднага как се е разширило пространството в стаята Ви, благодарение на правилния избор на пътеки за спалнята.

И накрая, пътеки за спалня, които възнамерявате да планирате да използвате дълго време, правилният избор е: изберете пътеки за Вашата спалня от естествени материали като вълна, които са трайни, естетични и меки. Ще Ви служат дълго и добре.

Важно е да изберете правилната форма и размер на Вашите пътеки за спалня.

Смята се, че всеки килим има специални енергийни свойства, които до голяма степен зависят от неговата форма. По този начин, според Фън Шуй, кръглите и овални килими символизират мир и духовност. Затова те са идеални за интериорна декорация на спални. Освен това с помощта на такива пътеки за спалня можете да зонирате пространството, разделяйки нощното поле и зоната за отдих.

Въпреки широко разпространената популярност на овалните пътеки за спалня, не бива да се отказвате от правоъгълните такива, които са идеални за декориране на високотехнологични или минималистични спални и ще направят стаята ясна, стилна и подредена.

Примери с необичайна форма ще добавят весели нотки към интериора на спалнята. Така че, нощните килими под формата на автомобили, животни или приказни герои са най-подходящи за декориране на детски стаи, а килим под формата на цветя или сърца ще се впише идеално в интериора на спалнята на момиче.

Избор на подходящи пътеки за спалня