Има три начина за почистване на дюзите:

  • Измиване на дюзите в ултразвукова вана,
  • Промиване на дюзите на място със свързване на промивната станция към горивната шина,
  • Почистване на дюзите с помощта на видове добавки.

Много компании произвеждат автохимически продукти за всички тези методи, така че можем  подробно да говори за всеки метод на измиване на дюзите, неговите предимства и недостатъци.

Добавки за гориво за да имате чисти дюзи

Най-простият, също така нежен начин за промиване, измиване на дюзите е с помощта на насочени добавки. Наистина, какво по-лесно от това да налеете специална течност в резервоара преди зареждане с гориво и просто да управлявате колата си спокойно, без да се замисляте по темата, както обикновено?

Разнообразието в асортимента на такива добавки е голям.

По този начин линията добавки включва почистващ препарат за измиване на дюзи, почистващ препарат за дизелови инжектори и комплексни почистващи препарати за цялата горивна система.

Такива автохимикали работят по следния начин: добавките съдържат детергентни компоненти, които попадат върху елементите на горивната система, омекотяват отлаганията и им позволяват да изгорят.

С тази схема на работа се постига максимална ефективност на добавките при градска работа с чести спирания и празен ход. В резултат на това дюзите остават чисти и проходими.

Методът за използване на добавки за гориво е по-скоро превантивна мярка за измиване на първоначалните отлагания.

Въпреки че нашата продуктовата гама  включва вече станалото популярно тристепенно почистване на горивната система ML 100, чиято ефективност е доказана като сравнима с резултатите от промиването в сервиза.

Днес това средство е най-мощното сред нашите добавки по отношение на въздействието му върху замърсяването и ефекта за измиване на дюзите.

Следователно, ако препоръчваме да използвате почистващи препарати за измиване на дюзи и инжектори и комплексни почистващи препарати за горивна система веднъж на всеки 3000 км, тогава е достатъчно да използвате ML100 веднъж на всеки 20 000 км.

Какви са начините за почистване на дюзите?