Какви са ползите за здравето от куркумин? Куркуминът е основно съединение в куркумата. Той се е превърнал в полезно хранително вещество за много здравословни нужди. Д-р Кристофър Уилямс насърчава хората да обмислят консумацията на повече куркумин в своите диети или добавки, за да изпитат всички ползи за здравето.

Какви са ползите за здравето от куркумин?

Разбиране на куркумин. Куркуминът е вещество, намиращо се в куркумата, подправка, намираща се в кърито на прах. Безопасно е да се консумира в повечето ситуации, въпреки че добавките с куркума могат да бъдат рискови за бременни жени. Консултирайте се с наблюдаващия Ви лекар.

Антиоксидантни качества

Куркуминът е полезен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали. Защитава клетките в цялото тяло и контролира тяхното развитие. Може да неутрализира туморните клетки в някои ситуации, контролирайки нежеланите израстъци около тялото. Те включват израстъци, които могат да се развият около ставите.

Антитуморна подкрепа

Въпреки че са необходими допълнителни проучвания, добавянето на куркумин може да помогне за предотвратяване на растежа на някои тумори. Може да инхибира растежа на тумори, които причиняват колоректален рак, например. Това няма да елиминира тези тумори, но може да стабилизира растежа им дотам, че други медицински лечения за тези тумори ще бъдат по-лесни за управление от тялото.

Противовъзпалителна подкрепа

Една от най-популярните части на куркумина е, че има противовъзпалителни свойства. Куркуминът може да предотврати развитието на възпалителни агенти, като цитокини и хемокини. Голяма част от работата предпазва ставите, включително коляното и лакътя. Чрез намаляване на възпалението става по-лесно за тялото да се движи и да остане функционално.

Противовъзпалителните ползи от куркумина са необходими за пациенти със заболявания като остеоартрит и ревматоиден артрит. Намалява болката и засилва движението в областта, осигурявайки допълнителна помощ, когато имате най-голяма нужда от нея.

Управление на диабета

Друга популярна част от куркумина включва как може да управлява диабета в много ситуации. Може да намали инсулиновата резистентност и да подобри функционирането на клетките на панкреаса. Панкреасът ще подобри своя глюкозен толеранс и ще поддържа по-здраво тяло, когато се управлява правилно. Куркуминът е по-полезен за хора с диабет тип 2, въпреки че може да намали интензивността на диабет тип 1 в някои ситуации.

Колко е необходимо

Ще откриете, че тялото Ви лесно ще се възползва от куркумин, но общото количество, което ще ви е необходимо, ще варира. Няма конкретни стандарти за това колко куркумин ще ви трябва всеки ден. Говорете с д-р Уилямс, преди да започнете лечение с куркумин, за да видите от какво се нуждаете и дали тялото Ви може да понесе продукта. Куркуминът може също да взаимодейства с някои лекарства, включително статини и лекарства за кръвно налягане.

 

Какви са ползите за здравето от куркумин?