Имате запушване на мивката в банята? Запушената мивка в банята е един от най-лесните водопроводни проблеми за разрешаване! Всичко, от което се нуждаете, е малко знания. Правилните инструменти и желанието да се изцапате малко. В тази публикация ще разгледаме най-популярните и ефективни начини за отпушване на мивка в банята. Отпушването на запушената мивка в банята не трябва да е трудно (и определено не трябва да изисква да прекарвате цял ден!). Като се започне от прости химически разтвори (като оцет и сода за хляб) до по-сложни, като например завиване на канала, след като прочетете тази статия, ще разберете малко повече за това как работят мивките и как да отпушите канала на мивката в банята.

Какво причинява запушването на мивката?

Коса: Миенето на лицето, бръсненето и други дейности, които включват окосмяване над мивката в банята, могат да бъдат опасни за канала на мивката!

Мазнини: Маслото и мазнините могат да се натрупат по вътрешните повърхности във вашата мивка в банята с течение на времето, което ги прави по-склонни към бавно оттичане или дори пълно запушване.

Тоалетни принадлежности и други остатъци: Неща като памучни тампони, конци за зъби, хартиени кърпи (които никога не трябва да са в канализацията!) и т.н., всички те допринасят за по-бавното източване на мивките, като добавят насипно състояние към тръбите.

Сапун и измет от сапун: Ако попаднете на запушена мивка в банята, най-вероятно виновникът е вашият сапун. Течните сапуни за баня създават пяна, която отива в канала и се натрупва в тръбите, създавайки запушвания за нула време!

Нещо заседна по-надолу по линията: Вашата мивка в банята се оттича надолу в канализационната ви линия и ако има препятствие по-надолу по линията, тогава това няма да бъде лесно решение.

Повредени тръби: Ако вашата мивка в банята се оттича бавно или изобщо не се оттича, тогава виновникът може да е повредена тръба или тръби. За да определите дали това е така или не, обаждането на професионален водопроводчик може да е най-добрият вариант.

Какви инструменти са ми необходими, за да отпуша канала на мивката в банята?

Почистването на канала на мивката в банята не изисква много – само тези прости елементи:

  1. Дренажна змия или шнек (змия за мивки)
  2. Бутало
  • Кофа и гъба
  1. Кошче за боклук с капак
  2. Ръкавици и предпазни очила, ако желаете (не е задължително!)
  3. Парцали и кърпи (нещата може да станат мръсни!)
Какво причинява запушването на мивката