Как да изберем правилния дом за възрастни хора: Ръководство.

Изборът на подходящ дом за грижи за любим човек може да бъде едно от най-емоционалните и тежки неща, които трябва да направите в живота, особено когато започнете да се чувствате стресирани, може да бъде по-трудно да вземете решения. Емоциите обаче играят и трябва да играят роля в процеса на вземане на решение. Докато си давате време да обмислите избора си, ние сме подготвили ръководство, което да прочетете и обмислите, преди да вземете решение.

Какви са различните видове домове за грижи?

Когато търсите дом за грижи, ще попаднете на различни видове домове за грижи с различни видове грижи и съоръжения. Основните два вида домове за грижи са жилищни и старчески домове.

Жилищни домове

Домовете за грижи предлагат безопасно място за млади възрастни или възрастни хора като алтернатива на техния собствен дом или семеен дом. Размерът на дома за грижи може да варира значително. Домът за грижи може да бъде малък, предлагащ грижи за само един или двама души, докато по-големите домове предлагат грижи за няколкостотин жители. Обитателите не се нуждаят от 24-часови медицински грижи (трябва да се отбележи, че домовете за резидентни грижи не са медицински заведения), но те се нуждаят от резидентна подкрепа и помощ. Домът за грижи може да осигури помощ при ежедневните дейности като хранене, обличане и къпане. Грижата може да бъде:

  • Дългосрочен
  • Краткосрочен
  • За извънредна ситуация
  • Палиативни

Грижи се предлагат на тези, които имат нужда от грижи като:

  • Трудности в ученето
  • Физически увреждания
  • Алкохолна/наркотична зависимост
  • Проблеми с психичното здраве

За младежите в резидентна грижа домът предлага място, където могат да се сприятеляват. Те могат също да научат важни житейски умения като готвене или чистене, така че да могат да станат по-независими (докато са в безопасна среда).

Жилищните домове трябва да бъдат щастливи места за живеене. Обикновено има редовни пътувания, социални събития и жителите са голяма част от местната общност. Артисти, певци, групи и други музиканти често идват и забавляват жителите.

Големите жилищни домове често ще разполагат с удобства на място като кафене, зони за отдих, стая за игри, фризьорски салони, градини и автобусна спирка или услуга за местни магазини.

Открийте тук правилния дом за възрастни хора.

Как да изберем правилния дом за възрастни хора: Ръководство