Правилен избор на баланс колело

Изберете такова баланс колело, което пасва на вашето дете и е достатъчно лек, за да може да се справи с него.

На какво да обърнем внимание?

Размер на баланс колелото:

За разлика от велосипед с педали, краката ще бъдат на пода. Игнорирайте размера на колелото и рамката, важното е дали могат да достигнат пода, когато седят на седалката. Проверете минималната височина на седалката.

Не разчитайте само на показателите за възраст, дадени от производителите. Някои марки ще пуснат на пазара своите баланс колела за малки деца, но седалката започва от 34 см нагоре, така че те няма да са подходящи за най-малките деца. Добра отправна точка е около 30 cm.

Регулируемост на баланс колелото:

Имате нужда от велосипеда, за да расте с детето ви. Децата са склонни да карат велосипедите си за балансиране до 5-годишна възраст.

Разбира се, те вероятно могат да преминат към велосипед с педали преди това, но тъй като велосипедите с педали са по-тежки, детето често избира техния велосипед за баланс, тъй като е по-лесно.

Често откривам, че се припокриват, искат велосипед за баланс един ден, велосипед с педали на следващия. Това е добре. Просто ги насърчете и в двете.

Избягвайте велосипеди, които не ви казват най-ниската и най-високата позиция на седалката, тъй като ще искате да използвате велосипеда няколко години.

Повечето метални велосипеди имат предимство тук, тъй като дървените велосипеди разчитат на 3-4 предварително пробити позиции, така че възможността за регулиране е лоша.

Тегло на баланс колелото:

Ако велосипедът не посочва теглото си, вероятно е защото е твърде тежък. Всичко над 3 кг е твърде тежко за дете, което тежи само няколко кг.

Когато тежко колело падне, това плаши детето и събаря самочувствието му. Пискюли, стоманени рамки, кошове, знамена и калници – всичко това се събира. Алуминият е много по-добър от стоманата, тъй като не ръждясва и е по-лек.

Спирачки няма на баланс колелото:

Децата се борят със система от преден лост, която или не могат да достигнат, или не могат да контролират силата, която използват, за да ги дърпат, или още по-лошо, свалят ръцете си от кормилото, за да ги достигнат.

Ако спирачките ви откажат на велосипеда, тогава инстинктът ви казва да свалите краката си. Малките и малките деца просто ще спрат с краката си.

Поставка за крака на баланс колело:

Качествените балансиращи велосипеди ги имат дискретно вградени в рамката, под седалката и точно там, където ще бъдат педалите на следващия им велосипед.

Освен че преподава баланс в правилната позиция, детето може да подпира краката си върху него, за да поеме ударите и ударите в краката си. Ако някога сте слизали от бордюр с висящи крака, няма да го правите отново, тъй като ви боли.

Същото е и за напреднали колоездачи с баланс. Позволява им да стоят изправени за по-дълго време и да се движат.

Гуми:

Някои по-евтини велосипеди избират гуми от пяна, тъй като са леки и евтини за производство. Те са страхотни за първите няколко седмици, но не издържат и са неудобни, когато детето стане по-тежко.

Алуминиеви джанти и пневматика добавят цена и тегло, но издържат много по-дълго и осигуряват много по-гладко возене.

Така че, след като вашият проучен велосипед по избор е сглобен и готов за колоездача, какво се случва след това. Простият метод е просто да оставите велосипеда да стои наоколо, така че детето да може да го вземе и използва, когато пожелае.

Детето ще знае какво да прави. Опитайте се да не държите баланс колелото за тях, освен ако не са много малки, тъй като детето ще го разбере. Нежното насърчаване е всичко, което е необходимо.

Как да изберете правилното баланс колело?