На този етап трябва да се вземат предвид следните точки:

  • Ширина на четката, която ще мие пода. Голямото покритие ускорява работата, но ако трябва да почиствате в тесни пространства (проходи между стелажи, коридори), тогава е по-добре да дадете предпочитание на тесен модел с ръчно управление – те са много по-маневрени с уред за миене на под.
  • Натиск на четката. От този параметър зависи качеството на почистване. Високото контактно налягане на четката Ви позволява да почиствате, дори упорити замърсявания от неравни повърхности.
  • Форма на скрепер. Curved има определени предимства: не позволява на мръсната вода да се разпространява по повърхността по време на резки завои.
  • Ниво на шума на уреда за миене на под. Максимално допустимото е 60 dB. За да работите в помещения, където тишината е важна – офис центрове, хотели, учебни и детски заведения – препоръчително е да намерите по-тих модел.

След избора на модела на уред за миене на под си струва да се оцени наличието на резервни части и консумативи:

Когато купувате уред за миене на под, не забравяйте, че тя ще изисква обслужване и ремонт. Колкото по-известна е марката, колкото повече представителства и сервизни центрове има, толкова по-малко проблеми ще имате с това. Разберете къде се намира най-близкият център, колко бързо работниците му могат да изпишат необходимите части и да коригират повредата. Експертите съветват незабавно да закупите някои консумативи – например резервни четки и стъргалки за събиране на мръсна вода.

Много производители на почистващи машини за миене на под произвеждат и специални препарати за професионално почистване. Но тъй като не винаги е възможно да закупите продукт от определена марка, разберете предварително дали е възможно да използвате химикали от друг производител.

Освен това е добре да се вземат предвид размерите и теглото на уредите за миене на под:

Най-голямият и мощен уред за миене на подове не винаги е най-добрият.

Когато сте в готовност за закупуване на уред за миене на под