Колко време отнема линк билдинг за по-добро класиране на сайта ви?

Има различни компоненти на кампания за линк билдинг – някои ще бъдат от решаващо значение за успеха, а други ще бъдат полезни, но не непременно съществени. Много ще зависи от комбинацията от вашите налични активи и ресурси.

В тази глава ще ви дадем ключовите елементи, които трябва да имате предвид, и някои примери за това какво да включите в планирането си. Важно е да запомните, че това може да отнеме време и това е добре, колкото повече време отделите сега, толкова по-вероятно е да постигнете целите си.

Колко време ще отнеме изграждането на връзки за подобряване на класирането на сайта?

Както вече знаете, изграждането на връзки може да отнеме време, за да има положителен ефект върху класирането на вашия уебсайт. Продължителността на времето може да варира значително и зависи от редица фактори:

  • Конкурентоспособността на вашата индустрия като цяло
  • Колко конкурентни са вашите целеви ключови думи
  • Дейността на вашите конкуренти, напр. ако те също активно изграждат връзки
  • Типовете връзки, които изграждате
  • Историята и силата на вашия домейн

Всички тези фактори могат да означават, че може да отнеме от няколко дни до няколко месеца, преди да се постигне повишаване на класирането. Това трябва да се вземе предвид във вашите цели и очаквания и всички страни трябва да са наясно, че моменталното подобрение е малко вероятно.

Линк билдинг стратегии

Преди да започнете, струва си да отбележите къде се класирате в момента за най-важните си ключови думи, както и как тези рангове се променят, след като работата ви по линк билдинга наистина започне. В зависимост от това колко ключови думи проследявате и през каква времева рамка, използването на инструмент като Moz Pro за проследяване на ранга вероятно ще направи нещата много по-лесни и ще ви позволи лесно да докладвате на другите в бизнеса.

Реалистично очакване, което трябва да зададете, е, че ще видите увеличение на трафика, ако непрекъснато работите върху подобряването на вашия уебсайт, бизнес и онлайн активност. Трябва да се опитате да не мислите за изграждането на връзки като за еднократна дейност. Затова може да останете разочаровани от резултатите. Вместо това изграждането на връзки трябва да бъде постоянен поток от дейности. Те трябва да бъдат съчетани с други инициативи като :

  • създаване на съдържание,
  • отлично обслужване на клиенти,
  • социални медии.

Комбинирана, цялата тази дейност може да доведе до увеличаване на трафика и увеличаване на приходите за вашия бизнес. Това е комбинацията и последователното стремеж към целта, което може да направи това по-вероятно да се случи бързо.

Изграждате се към тази нирвана за линк билдинг да направите уебсайта си естествено достоен за връзки. Така получавате връзки, които не сте поискали.

Линк билдинг – нужното време за увеличението на трафика