Неща, които трябва да имате предвид, преди да купите люлеещ се стол

Люлеещият се стол се счита за много важно допълнение към детската стая на бебето. Движението на люлеене е полезно за успокояване на капризно бебе. Днес, освен традиционните люлеещи се столове, вие можете да избирате и от най-модерните кресла-планери. Въпреки това, както при избора на други неща за детската стая на вашето бебе, ще трябва да направите задълбочено проучване, преди да купите люлеещ се стол за вашето бебе. Очевидно не можете да сложите бебето си да спи в люлеещия се стол на възрастен. Ето защо е необходимо да проучите основните характеристики и изисквания на бебешкия люлеещ се стол, преди да го купите. Прочетете, за да откриете някои важни съвети, които ще улеснят решението ви да купите най-добрия люлеещ се стол за вашето бебе.

Познайте основните характеристики

С много възможности за избор, доста често се случва да се объркате, докато пазарувате люлеещ се стол. Традиционните люлеещи се столове на първо място имат усещане за вечност. Освен това те са лишени от всякакви движещи се части и по този начин можете да изключите опасността от износване. Въпреки това, домашни любимци и по-големи деца, играещи на пода наблизо, могат лесно да бъдат прищипани под кобилиците и това може да се счита за недостатък на традиционния тип кобилици.

Този недостатък на традиционния люлеещ се стол може да бъде преодолян чрез използване на модерен плъзгащ се стил на люлеещ се стол, който осигурява плавно движение. Въпреки това, поради наличието на движещи се части в тях, тези столове лесно се подлагат на износване.

Изберете тих стол

Необходимо е в детската стая да има тиха и спокойна среда, тъй като дори лек звук може да наруши спокойния сън на вашето бебе. Като имате предвид този фактор, трябва да изберете стол, който не скърца и не издава звуци, докато се клати. Трябва също така да се уверите, че избраният от вас стол не издава нежелан шум, когато ставате от него или сядате на него.

Купете здрав люлеещ се стол

Важен фактор, който трябва да имате предвид, когато купувате люлеещ се стол, е неговата здравина. Уверете се, че столът е добре сглобен и попитайте търговеца за товароносимостта му. Ако изберете люлеещ се стол с планер, уверете се, че движението му е плавно в целия диапазон на движение и няма лепкави петна между тях. Проверете залепените съединения и шпинделите на стола, за да видите дали имат капацитета да издържат на основни движения като накланяне и люлеене.

Оценете лекотата на използване

Когато купувате люлеещ се стол за детската стая на вашето бебе, вие също трябва да имате предвид степента на лекота, с която може да се използва. В повечето случаи ще седите или ставате от стола с бебето в ръка. Следователно няма да има средства, с които да регулирате позицията на стола си или да го задържите да не се изплъзне, тъй като ръцете ви винаги ще бъдат пълни. Затова е препоръчително да закупите стол, който не се измества изпод вас, когато ставате или сядате на него.

Изберете от възглавниците

Много люлеещи се столове идват с добавена приставка за възглавници. Тези възглавници могат или да бъдат прикрепени към стола, или в противен случай те ще бъдат разглобяеми. Ако купувате столове с прикрепени възглавници, изберете ги в по-тъмни цветове, които могат да скрият идеално петната. Ако изберете столове с подвижни възглавници, можете да избирате от всеки цвят, тъй като много добре ще можете да свалите възглавниците и да ги перете лесно.

Опция за поставки за крачета

Днес много люлеещи се столове в плъзгащ се стил идват с прикрепени опори за крака. Тези поставки за крака, които са прикрепени към стола, имат автоматичен люлеещ се механизъм. Ако не харесвате люлеещата се поставка за крака, можете да изберете отделна поставка за крака. Можете дори да изберете обикновена дървена табуретка, в случай че имате ограничен бюджет.

  • Потърсете покрити панти

Ако изберете плъзгащ се стол, уверете се, че пантите и плъзгачите са покрити. Това ще гарантира, че пръстите на ръцете и краката на бебето няма да достигнат между малките пространства между тези панти и практически няма шанс да се случат порязвания или прищипвания.

  • Изберете от различни стилове

Люлеещият се стол, който изберете за детската стая на вашето бебе, трябва да бъде не само практически полезен, но и естетически привлекателен. Избраният от вас стол трябва да се съчетава добре с останалата част от детската стая на бебето. Въпреки това, с напредването на възрастта на вашето малко дете, може да пожелаете да промените облика на детската му стая. За да пасне на стола с променящия се декор на детската стая, препоръчително е да изберете такъв, който лесно може да се боядисва и се предлага с подвижни възглавници.

Люлеещ се стол за всеки семеен повод