Можете да прибегнете до изправяне на ламарината на автомобила без боядисване, само ако оригиналната боя не се е напукала и забелила. Не можете да видите това с просто око.

Важно е да се обърне внимание не само на забележимите, но и на дребни щети. Факт е, че микроскопичните пукнатините на боята отварят пътя за влагата към метала на тялото на колата. С времето на тяхно място започва да се появява ръжда. Това е необходимо да бъде предотвратено.

Чрез леко изправяне могат да се отстранят само малките вдлъбнатини. Ако металът се изтегли (което се случва, когато падат много големи и тежки градушки), тогава ще помогне само цялостно изправяне. Нежните методи за изправяне също не са подходящи, ако боядисването се отлепи от метала, когато градушката падне.

Ремонтиране на автомобил от паднала градушка

Ето върху какво да обърнете внимание:

Незначителните вдлъбнатини върху покрива на пострадалия от градушка автомобил могат да бъдат елиминирани чрез изтеглянето им откъм обратната страна на повърхността. На местата, където усилвателите пречат на това, майсторите действат със специален инструмент (куки, накрайници за сачми, остриета и лостове).

Трети начин за справяне с щетите от паднала градушка върху автомобил

Това е подмяна на повредените части като ремонтиране на автомобил.

Характерът на щетите след градушка може да бъде от няколко вида. Не винаги градушката е хомогенна. Малките ледени топчета могат да падат смесени с големи. Може да имате късмет: върху колата Ви да не паднат големи късчета лед, а само малки топчета.

Можем да предположим, че сте имал късметлия, ако повредите са засегнали само предната част на покрива, например няколко големи вдлъбнатини. Качулката е много по-лесна за ремонт и боядисване, поради факта, е може да се махне и да се работи с нея отделно. Ако градушката е паднала на покрива и е повредила боята, ще трябва да изолирате стъклото и долната част на корпуса на автомобила.

Методи за ремонтиране на автомобил от паднала градушка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *