Механизмът за усукване на секционни гаражни врати се използва при всички видове секционни врати, независимо от габаритните размери на отвора и видовете повдигане, както и при врати с вградена врата. Може да бъде проектиран за до 100 000 цикъла нагоре/надолу. Лесно регулиране, в комплекта могат да се монтират допълнителни защитни елементи при неволно падане на крилото на секционната врата.

Секционните врати, произведени от Dorkhan, имат някои дизайнерски характеристики, поради които този производител счита вратите си за най-топлите. Тази характеристика са сандвич панелите на крилото на вратата, направени по такъв начин, че външният и вътрешният метален лист да не са свързани помежду си и при големи температурни разлики отвън и отвътре не се появява конденз, а върху вътре няма скреж на фугите на панелите един с друг.

Правила за работа със секционни гаражни врати

За възможно най-дълга работа на портата е достатъчно да следвате няколко прости правила, които обясняват как да използвате и да се грижите за портата:

Когато отваряте ръчно една секционна врата, не правете резки движения и тръпки. Не прилагайте големи усилия – портата трябва да се отваря лесно.

Когато отваряте дистанционно, наблюдавайте процеса – не трябва да има закачвания, внезапни скокове или вибрации.

Трябва да се извърши спешен технически преглед при вибрации и шум при отваряне на портата.

Не се намесвайте в работата на порти, оборудвани с автоматика, докато захранването не бъде напълно прекъснато.

Независимо от дизайна на секционната врата, те се нуждаят от редовен технически преглед.

Не стойте и не минавайте под портата, докато тя се отваря или затваря, докато не спре напълно.

Без оборудване и умения не се опитвайте да го ремонтирате сами, минимумът, който ви очаква в този случай, е повредата на амортизационната група.

Спазването на тези препоръки значително ще увеличи експлоатационния период на секционната врата.

Коя гаражна врата е по-добра: ролетма или ролка или секционна

В този случай всичко зависи от личните предпочитания на клиента, както и от характеристиките на работа на определено място. Специално внимание обаче трябва да се обърне на секционните врати, тъй като те имат достатъчен запас на безопасност. Техническите характеристики на секционните врати са в състояние да осигурят комфортни условия на работа при различни условия.

И все пак, според нас, най-важното е инсталирането на секционни врати, без значение кой производител, какви пружинни механизми – всяка порта може да бъде развалена от некачествен монтаж, независимо от производителя и конфигурацията.

Механизми на секционните гаражни врати