Нагръдници за кучета

Появата в къщата на кучето е свързана със стриктното изпълнение на много изисквания за грижи за домашни любимци. Едно от тях се счита за правилния избор на аксесоари за определена порода кучета. Сред тях нагръдникът се смята за много важен и необходим елемент от общуването с любимото Ви животно. За кучето се подбира индивидуално колан, свързан с вида на нагръдника. Вземат се предвид породата на домашен любимец, категория тегло, характер, цел на институцията на кучето.

Общи изисквания за нагръдника

Историята на нагръдника е свързана с използването на шейни за кучета за транспортиране на стоки. Тези функции са определили изискванията за безопасно и удобно използване на нагръдниците. Класическият вариант на лентата включва два колана, свързани в четири точки. Те са разположени по линията на билото и между предните крайници на животното.

Общи изисквания за нагръдниците

Нагръдниците помагат да се разпредели налягането върху краката, гърдите, по оптимален начин. Няма натиск върху шията, осигурени са свобода и комфорт. Управлението на кучето става лесно. нагръдникът не може да излезе, да окаже натиск върху тялото на кучето. Дланта на собственика трябва да може свободно да отиде под коланите.

Според целта на приложението, скобите се разделят на развлекателни, товарни, ездачи, медицински, охранителни, спортни, за търсене по пътека, други видове.

Опитните специалисти съветват да имате няколко варианта за хубав нагръдник за куче. За обичайната разходка, тренировка, пътуване в обществения транспорт, участие в изложби ще бъде по-спокойно за домашния любимец, когато използвате  правилните нагръдници. На пазара има много опции за колани. Изборът на подходящия тип колани е най-добре да се направи с Вашия домашен любимец, след като се слушат съветите на експертите. В този случай, трябва да помните, че не можете да използвате нагръдници за малки кученца!

Кучешките атрибути са достъпни за тях можете да използвате след 9 -10 месеца от живота им. За малки породи 6 месеца след раждането! Основната опасност от използване на нагръдника в кученцето е свързана с бързата деформация на предните лапи. Лактите на лапите могат да се изкълчат след три седмици използване на нагръдника, ако коланът минава през мишниците на кученцето.

 

Нагръдници за кучета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *