Уроци по шах за деца

Уроци по шах за деца. Най-популярното е да се научите да играете шах от нулата за деца в предучилищна и училищна възраст. Започвайки от ранна възраст да овладее тази игра, всяко дете само печели – и няма значение дали ще стане гросмайстор.

За деца на възраст 5–6, 7–10 години, които тепърва започват да се занимават с шах, предлагаме училищно и онлайн обучение от разстояние по програма за първа година. По-напредналите им връстници са ангажирани през втората година на обучение.

Занятията се провеждат в различни групи, в зависимост от нивото на знания.

Също така обучението по шах включва уроци за средно ниво и според рейтинга на RCF. Нашите ученици участват успешно в турнири по шах и имат всички шансове да станат гросмайстори.

Уроци по шах за възрастни

Можете да се научите да играете шах на всяка възраст. Ето защо, за начинаещи да играят шах за възрастни, ние също така предлагаме обучение от нулата.

Шахът за възрастни е полезен поради следните причини:

Интересно хоби: възможностите му са безкрайни – той е неизчерпаем източник за подобряване на интелигентността и логическото мислене. Освен това шахът ще ви помогне да избягате от уморителната ежедневна суматоха.

Нови запознанства: много заети възрастни са запалени по шаха – определено ще намерите не само достоен противник, но и добри приятели с общи интереси.

Семейно забавление: Със сигурност ще заразите децата си с тази игра и ще намерите друг начин да прекарате семейна вечер. Защо обаче не организирате семейно първенство по шах?

Оферти за обучение и др. Защо да се научите да играете шах?

Ученето на шах не е просто игра. Това е ефективна тренировка на мозъка, която е еднакво полезна за деца и възрастни.

При игра на шах работят и двете полукълба на мозъка, което стимулира развитието на логическо и абстрактно мислене. Освен това един ентусиазиран шахматист развива следните умения:

  • способност за прогнозиране и прогнозиране на събития;
  • способност за вземане на бързи и правилни решения;
  • ефективно използване на паметта – дългосрочна и оперативна;
  • концентрирайте се и покажете силна воля;
  • емоционална стабилност и търпение.
Обучителни програми по шах за всеки