Суровини

Повечето части за прахосмукачки се произвеждат като отделни части или монтажни възли (групи от части, които пасват заедно) от подизпълнители, като се използват спецификации, установени от производителя. Те се изпращат в завода, където се проверяват, след това се съхраняват в кошове, които могат да бъдат преместени на монтажната линия, ако е необходимо. Фирмите обикновено правят собствено шприцоване с големи пластмасови части, включително външния корпус, връзките, които поддържат чантата, дръжките на частите, колелата и аксесоарите, предоставяни с прахосмукачката. При някои модели, които имат подвижни пластмасови кутии, за да събират прах, които могат да бъдат отделени и изпразнени, тези пластмасови цилиндри също се извайват във фабрика, използвайки ясни пластмасови форми. Гумените части, като маркуча, който канализира прах от вентилатора до торбата и бронята около ръба на корпуса, също се произвеждат във фабриката. Торбата за прах е изработена от плат и понякога е облицована; това помага да се предотврати изтичането на фини частици, които излизат от хартиената торбичка.

Дизайн

Преносимите прахосмукачки се произвеждат в много общи конфигурации, като предлагат редица почистващи действия, за да отговорят на широк спектър от изисквания на клиентите. Типът на резервоара има цилиндрично тяло, съдържащо мотора, вентилатора и други работни части, както и сменяема торба за прах от хартия за еднократна употреба (като в последните години се предлагат и торби за многократна употреба). Контейнерът се издърпва върху пода върху набор от колела. При модела на изправена прахосмукачка, основното тяло е монтирано на колела; моторът е монтиран в корпус над вентилатора, шината и четките, както и задвижващия ремък. Вертикална дръжка, простираща се вертикално от задната страна на машината, носи както електрическия захранващ кабел, така и конзолите за задържане на торбичката за прах или пластмасовия контейнер за прах. Едно просто заключващо устройство в задната част на агрегата на двигателя позволява дръжката да се спусне така, че операторът да може да я маневрира под маси и около други мебели.

Дизайнът на прахосмукачката се използва, за да се фокусира изключително върху ефективността на почистване, лекотата на работа и ниското ниво на шум. От 1990 г. насам обаче почти всички основни производители поставят фокуса върху модели за намаляване на праха и алергени по време на вакуумиране. Много от тях също са снабдени със сменяеми филтри за много фини частици. Частичният вакуум, създаван от вентилатора, е подобрен посредством по-мощни двигатели и вентилатори, които обаче все още работят тихо.

Обща информация за прахосмукачките и тяхното устройство

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *