Технологии за изграждане на куполни къщи

Днес съществуват няколко строителни технологии, според които се издигат куполни къщи, съответно проекти и цени също „играят“ в една или друга посока, в зависимост от метода на строителство. Те могат да бъдат направени от материали като тухла, монолит, пенобетон, пяна и дори глина. Освен това сградите от тухли, монолит и пенобетон се различават малко от стандартните конструкции на жилищни сгради.  Няколко технологии за изграждане на куполни къщи са класифицирани за строителство:

-на базата на геодезическа сфера;

-въз основа на пневмо клетка;

-на базата на постоянен кофраж.

Една от най-често срещаните технологии за изграждане на сферична къща е съвместното използване на пяна и експандиран полистирол – докато строителството на сградата се извършва по японския метод. Такива къщи обаче изискват допълнителни манипулации, за да осигурят целогодишен живот.

Най-бюджетната и близка до стандартните условия е технологията за изграждане на куполни къщи, базирана на рамковия метод на строителство. Както отбелязват експертите, за този вид сгради можете да използвате рамка, направена от почти всякакъв материал (с достатъчна здравина и издръжливост). За свързване на части се използват съединители с различни модификации и размери.

За нас: Фирма Куполни къщи Сферата 123. Пишете или звънете. На Вашите услуги сме.

Имейл: mail@sferata123.com

Телефон: +359 899966986.

Каква основа е подходяща за куполна къща. Четете по-надолу статията.

Да вземем пример. Вие сте избрали място за изграждане на строителен обект, взели сте решение, че това ще бъде куполна къща, изготвили сте проект за оформление с установени размери, което означава, че е време да преминете към конкретни действия, т. е към изграждане на фундамент.

Изграждането му изисква предварителна подготовка – необходимо е да се извърши маркировка на площадката, да се определи нулевата маркировка и други параметри (за тези цели препоръчваме използването на ниво – геодезическо устройство за определяне на височината разлика). Не пренебрегвайте помощта на професионалисти в областта на геодезическите работи.

Основни технологии за изграждане на куполни къщи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *