Още няколко съвета за самостоятелно отпушване на каналите. Ако вие или вашето дете случайно изпуснете нещо, трябва да вземете предмета възможно най-скоро. Когато тоалетната се ремонтира, затворете тоалетната с капак, за да предотвратите навлизането на останали строителни материали. По-вероятно е да се появят запушвания в стари, ръждясали тръби, тъй като по повърхността им лесно се натрупват отпадъци. За да избегнете проблеми с водопровода, сменете старите тръби с нови полимерни.

Изброихме различни методи за отпушване на канализационни тръби и методи за превенция. Ако не сте готови сами да почистите дренажната система в апартамента си, използвайте услугите на водопроводчик.

Отпушване на тръби, почистване на запушвания у дома

За да премахнете сами запушването в тоалетната, използвайте следните средства:

химикали,

традиционни методи,

бутало,

канализационен кабел.

10

Най-лесният начин да почистите канализацията е да използвате химикали.

Те унищожават плаката по тръбите, която се образува от отлагането на мазнини, протеини, соли и др. Най-често за отпушване на тръбите се използват продукти като Domestos,“Mr. Muscle”, “и други, разбира се.

Вносните продукти не са толкова активни и са по-подходящи за почистване на пластмасови тръби. За метални тръби са подходящи домашни препарати – например „Къртица“. Продуктът съдържа алкали и благодарение на това лесно се справя със сериозни запушвания. Въпреки това, бъдете внимателни, когато отпушвате каналите и не забравяйте да носите ръкавици, преди да използвате Mole: ако продуктът попадне върху кожата ви, може да причини изгаряне.

Как да отпушите канала на тоалетната със сода за хляб и оцет

Ако нямате подходящите химикали у дома, опитайте да отпушите тоалетната си със сода за хляб и оцет. За да направите това, следвайте нашите инструкции:

Изплакнете или изгребете водата от тоалетната.

Изсипете около 1 чаша сода за хляб в дренажния отвор.

Изсипете чаша оцет в содата.

След няколко минути разредете содата и оцета с литър вряща вода.

Оставете тоалетната в това състояние за половин час.

Отцедете водата.

Още няколко съвета за самостоятелно отпушване на каналите