Технологията с микрофибър може да е най-значимото нововъведение в индустрията за почистване през последното столетие. Това е бърз и лесен преход към подпомагане опазването на екологичните ресурси.

Микрофибрите са гъсто изработени полиестерни и полиамидни (найлонови) влакна, които са приблизително 1/16 от дебелината на човешкия косъм. Когато са изтъкани заедно, тези влакна създават мрежеста повърхност, покрита с милиони пространства, които да улавят влага, замърсявания и остатъци. Микрофибърните мопове позволяват по-голяма площ за почистване от обикновените мопове и са около 5 пъти по-евтини за почистване.

Т.нар. ‘мопинг’ е едно от най-популярните приложения на микрофибърния материал. Използването на конвенционални памучни кърпи за мокро почистване отдавна вече не е стандартът за почистване на подови настилки. Ето някои ключови предимства при използването на микрофибър за почистване:

  • Подобрява почистващата способност: Микрофибърът почиства по-ефективно, достигайки до порите и пукнатините на повърхността, където материалите от памучен плат са твърде големи за дълбоко почистване.
  • Допринася за намаляване на употребата на вода и химикали; микрофибърните мопове използват около 10-20 пъти по-малко течности от стандартните памучни мопове, което спомага за намаляване на разходите за доставка. Много малко приложения с микрофибър изискват използването на химикали.
  • Помага за увеличаване на производителността: Усилията за потапяне и изстъргване на конвенционален моп лиспват тук. Докато използваната микрофобна глава не се връща в почистващия разтвор, потребителят не трябва да сменя моповете между задачите.
  • Съдейства за намаляване на кръстосаното замърсяване: Здравните заведения бързо усвояват почистването с микрофибърни мопове. В стремежа си да намалят риска от кръстосано замърсяване между помещенията на пациентите, някои болнички заведения даже изискват от персонала по поддръжката да променя водната и/или почистващия разтвор след измиването на всяка стая. Използването на микрофибърни плоски мопове помага на съоръжението да отговаря на всички изисквания за чистота.
  • Може да намали риска от нараняване на работниците: Микрофибърните мопове тежат значително по-малко от обикновените памучни такива, което ги прави по-ергономични и по-удобни за използване.
Ползите от почистване с микрофибърен моп

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *