Ползи от кардио тренировките. Кардио. За някои това е страшна дума, а за други това е страст, нещо, на което не могат да се наситят. Както и да го погледнете , сърдечно-съдовите упражнения са един от ключовите компоненти, които никога не трябва да се изключват от фитнес плана.

Кардио, накратко кратко за кардиоинвазивни упражнения, е всяко движение, което увеличава сърдечната честота и увеличава кръвообращението в тялото. Има различни форми и методи за извършване на кардио упражнения – всичко това ще има конкретни ползи и насоки.

Повечето хора, които извършват кардио, го използват като начин да изгорят излишните калории и тъй като движите тялото, то ще увеличи нуждата от енергия. Някои форми са малко по-добре, когато строго погледнато за загуба на мазнини, но всички кардио, независимо от формата ще изгори калории. Тъй като загубата на мазнини зависи от изгорените калории спрямо консумираните калории, това е стъпка в правилната посока.

Ползи от кардио тренировките:

  • Подобрено здраве- подобрено състояние на сърцето ви. Сърцето  е мускул, както всеки друг, и за да стане силно, трябва да се работи за него. Ако не успеете да го използвате, то ще отслабне с течение на времето и това може да доведе до различни негативни последици за здравето.
  • По-бърз метабоизъм- друга причина да се прави кардио е поради ефектите му върху метаболизма. Наред с ускоряването на сърдечния ритъм, сърдечносъдовите упражнения също увеличават скоростта на различни други процеси в тялото, известни също като метаболизъм.
  • Подобрен хормонален профил- Хората, които участват редовно в кардио тренировка, често имат много по-позитивен поглед върху живота, просто защото облекчават нивата на стреса от тези хормони
  • По-бърза мускулна регенерация- определени упражнения, ако се извършват по-бавно и умерено, могат да намалят времето, необходимо за възстановяване на тялото

Това са само някои от ползите, които ще видите при редовни сърдечно-съдови упражнения.

Ако току-що сте започнали, първо се съсредоточете върху намирането на дейност, която ви стимулира и ви засилва сърдечната честота. Това са двата ключови компонента на това, което е сърцето. Всяка форма на тренировка ще сработи, независимо дали става въпрос за разходка, каране на колело или участие в организиран спорт.

Ползи от кардио тренировките

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *