Предимства на септичните ями

Има много положителни страни в притежаването на дом със септична яма.

  • Септичните системи са по-щадящи околната среда от канализационната система, когато се поддържат правилно.
  • Септичните ями могат да издържат десетилетия. Продължителността на живота на една септична система варира от 15 до 40 години в зависимост от това колко добре е инсталирана и поддържана.
  • Освен ако вашият резервоар не срещне проблеми, те са по-рентабилни от използването на канализационна система. Ще трябва да похарчите между 200 и 600 долара на всеки няколко години, за да изпразните резервоара си. Извън първоначалните разходи за настройка, септичните системи са сравнително евтини в сравнение с използването на градска канализационна система.

Недостатъци на септичните ями

Въпреки че септичните ями са отлични системи за отстраняване на отпадъци, може да възникнат някои проблеми, които да доведат до неправилна работа. Следните са често срещаните причини за проблеми в септичните ями:

  • Те изискват поддръжка. Неспазването на поддръжката на вашия резервоар може да доведе до запушване или напукване. Ако слоят утайка на дъното на резервоара стане твърде висок, той може да запуши изхода и да подкрепи канализацията в дома ви. Септичните ями обикновено изискват изпразване веднъж на всеки 3 до 5 години. Някои резервоари може да се наложи да се изпразват повече или по-рядко в зависимост от това колко хора живеят в дома. Можете да разберете дали вашата септична яма е твърде пълна, ако дренажите са резервирани или по-бавни от нормалното, водни локви над септичната яма или ако откриете неприятна миризма, идваща от резервоара. Можете да научите повече за това как да поддържате вашата септична система в нашия блог.
  • Те могат да бъдат компрометирани от корените на дърветата. Корените могат да проникнат в септичните тръби, ако растат в близост до резервоар. Ако алеята ви се напука, забележите локви в двора си или каналите ви се задръстят, корените на дърветата може да са пробили тръбите ви. Новите пластмасови септични тръби могат да издържат на натиск от корените на дърветата и ще предотвратят превръщането им в проблем. Ако планирате да засадите нови дървета, уверете се, че поддържате подходящо разстояние между тях и вашата септична система.

Внимавайте с обема

  • Могат да прелеят. Изборът на твърде малък размер за вашия резервоар може да доведе до преливане, ако потреблението на вода надвиши неговия капацитет. Като цяло трябва да използвате резервоар с 400 галона по-голям от количеството вода, което вашето домакинство използва на ден. Ако използвате 300 галона вода на ден, трябва да инвестирате в резервоар от поне 700 галона. Ако инсталирате твърде малък резервоар, той ще прелее и ще причини локви в двора ви. Ако редовно приемате гости или големи партита, ще искате да закупите много по-голям резервоар от ежедневната ви употреба в домакинството.
  • Те могат да се счупят поради движение на земята. Движението на земята може да принуди натиска върху резервоара и да причини структурни повреди. Малко изместване в зоната около вашия резервоар може да напука външността му. Ако вашият резервоар се спука, той ще изтече отпадна вода и ще причини локви в моравата ви.

Вижте повече за септичните ями на отпушване-на-канали.bg

Предимства и недостатъци на септичните ями