Какви са основните разлики между микроблейдинг и татуирането?

Разлики между микроблейдинг и татуирането – това са две отделни и различни процедури. Ще ги разгледаме и дадем разликите.

  1. Микроблейдингът се извършва ръчно.
  2. Микроблейдингът не е толкова болезнен за кожата, колкото класическото татуиране. По време на микроинжектирането пигментът се забива само в епидермиса с 0,2 милиметра, докато машината за татуиране ще забие пигмента в дълбоките слоеве на кожата с около 8 мм. Перманентният грим на веждите е по-дълъг.
  3. За разлика от машината за татуировки, ръчният инструмент за микрокорекция не вибрира и Ви позволява да нарисувате всяка коса възможно най-точно, докато е естествено.

Ние сме на Ваше разположение – Фирма N.S.S cosmetics and SPA . Адресът ни е: гр. София, ул. Цветна градина 39-41. Обадете ни се. Телефон: 0888 348473.

 

Видове микроблейдинг

Основните техники на микрокорекция на косата на веждите са адаптирани за два типа външности: европейска и източна.

При извършване на европейско микроблейдинг се правят разрези по кожата с еднаква дължина, на равни интервали. Оказва се, че косъмчетата лежат едно към едно, сякаш са били сресани и нанесени с фиксиращ гел.

Източната техника, от друга страна, предполага по-спокойна рисунка, без да се стреми към графика. Майсторът започва от естеството на линията на косата: форма, посока на растеж, струпване и имитира естествена вежда чрез разфасовки с различна дължина.

Съвет: не забравяйте, че резултатът се влияе не само от избраната техника, но и от комбинация от индивидуални характеристики на кожата (тип, цвят, еластичност), състояние на косата, скорост на метаболизма и начин на живот. Следователно веждите не се поръчват от майстора – те се изучават щателно и едва след това се рисуват, допълват, подчертават.

Плюсове и минуси на микроблейдинга на веждите

Предимства на микроблейдинга:

-Удобно. На сутринта не е нужно да стоите пред огледалото и да рисувате вежди. Плюс 10 минути, спестени за сън или закуска.

-Красиво. Симетричните, добре поддържани, ярки (но не предизвикателни) вежди правят лицето изразително.

Разлики между микроблейдинг и татуирането

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *