Различните видове строителни материали

Препоръчва се закупуването на всякакви строителни материали в специализирани магазини, които са готови да предоставят на потребителя сертификати за качество, други документи, потвърждаващи съответствието на продукта със съвременните строителни стандарти. Дори когато купувате монтажно лепило, трябва да се уверите в неговото качество и оригиналност. В противен случай след определен период от време ще трябва да се извърши ремонт. Популярни строителни материали

Строителните материали обикновено се разделят на няколко категории. В зависимост от предназначението им те се класифицират, както следва:

Материали за изграждане на конструкции (конструкции). Тази група включва: стоманобетонни панели, тухли, блокове от пенобетон, дървени греди и други средства.

Монтажни продукти (елементи на свързване и крепежни елементи от строителни материали). Това са хоросани (на основата на цимент), монтажни лепила, крепежни елементи (пирони, дюбели, винтове).

Изолационни материали – покривен материал, пяна пластмаса, стъклена вата, други хидроизолационни, топлоизолационни и звукоизолиращи материали.

Покривни покрития и системи. Тази категория строителни материали включва: шисти, плочки, ламарина, елементи на подреждането на дренажни системи.

Груби довършителни материали – гипсокартон, гипсови и грундиращи смеси, армировка, подови замазки и др.

Довършителни (декоративни) довършителни материали. Това са естествен (изкуствен) камък, керамични плочки, декоративна мазилка или тапет за стенни повърхности. За пода – паркетна дъска, балатум, други покрития. За тавани – окачени и опънати конструкции.

Препоръчва се закупуването на всякакви строителни материали в специализирани магазини, които са готови да предоставят на потребителя сертификати за качество, други документи, потвърждаващи съответствието на продукта със съвременните строителни стандарти. Дори когато купувате монтажно лепило, трябва да се уверите в неговото качество и оригиналност. В противен случай след определен период от време ще трябва да се извърши ремонт.

Много потребители поради бюджетни ограничения се опитват да намерят най-евтините материали за изграждане на сгради или за ремонтни дейности в завършени сгради. Практиката показва, че някои евтини продукти не отстъпват по качество на скъпите аналози, понякога дори имат дълъг експлоатационен живот.

Не се препоръчва да спестявате от строителни материали. От тяхното качество зависи периодът на експлоатация на конструкцията, комфортът на издигнатото жилище или производителността на труда в промишлените и търговските предприятия.

Различните видове строителни материали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *