Съдейки по многобройните въпроси, които постъпват на форумите на Mercedes, много собственици на Mercedes имат проблеми с клавиша „fucker“, оборудван с инфрачервено устройство за дистанционно управление или чип ключ.

Mercedes произвежда повече от един модел с подобен тип клавиши: W 124, C 202, S 140, E 210, ML, въпреки че понякога клавишите се различават леко на външен вид.

Тази статия ще помогне и би била полезна на всички собственици на Mercedes, за да се справят с решаването на тези проблеми.

И така: проблемът – Автомобил Mercedes не реагира на чиповия ключ.

За начало си струва да проверите дали батерията в ключа не е изтощена.

Проверка на инфрачервеното устройство за дистанционно управление (IR ключ, чип на Mercedes.

Когато натиснете бутона за прехвърляне (това е най-големият бутон или бутонът за отваряне / затваряне на вратата) за повече от 1 секунда, светодиодът на изхода на предавателя светва за кратко (мига червена светлина) – елементите са непокътнати.

Най-вероятно ключът е „изгубен“ и трябва да бъде повторно „вързан“ или синхронизиран в системата.

Ключ за синхронизиращ чип Mercedes.

За да свържете ключа: Насочете ключа към страната на вътрешното огледало за обратно виждане и натиснете кратко бутона два пъти.

В рамките на 30 секунди завъртете ключа в запалването в положение „2“.

Втората опция: натиснете бутона и задръжте бутона за затваряне и едновременно за кратко натиснете бутона за отваряне шест пъти.

Пуснете бутона за затваряне, натиснете бутона за отваряне. Третата опция: Включете запалването, изключете и след това изпратете ключа към огледалото и отворете-затворете мерцедеса.

Ако светодиодът не светне, има вероятност „батерията да се е изтощила“ и трябва да смените батериите. Ако светодиодът светне бавно и / или с течение на времето, тогава най-вероятно проблемът е в ключалката и се нуждае от някои ремонти. С другия ключ обаче няма проблем.

Решаване на проблем с ключ на Mercedes

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *