Повече за: сугестивна терапия

„Ще говоря английски след три месеца? И ще разбирам английска реч?

Ако можете да ми гарантирате това, да, запишете ме в групата …“ – приблизително такива думи се чуват всеки ден от администраторите на курсове по английски език. Клиентът вярва в чудо. Много от тези, които се нуждаят от английски език за чисто практически цели (работа в чужда компания, турне в чужбина, емиграция и т.н.), по някаква причина изглежда, че може да се научи бързо и без затруднения. Просто трябва да се свържете с учителя по сугестопедия – „добрият магьосник“.A „езиковата бариера“ ще изчезне от само себе си.

Английският език е един от най-разпространеният в света. Поради което има много възможности и методи за неговото изучаване. Самостоятелно четейки книги или в хода на ежедневното общуване, със собствени сили или с преподавател, в специално училище или чрез Интернет. Всеки може да избере своето предпочитание. Един от популярните начини на изучаване на английски език е посредством системата на сугестопедия.

Какво предствалява тази система, да научим повече за нея

Сугестопедия (Sugesto pedia)

В края на 70-те години на миналия век българският психиатър Лозанов за първи път изпробва системата на сугестивна терапия. Това става при лечението на внушение, като по този начин постави основите на популярната в момента методика на преподаване на английски език. Последователите на този метод смятат, че е много по-лесно да научите чужд език, ако за периода на обучение се представяте в ролята на друг човек, измисляйки нова биография и име. Практиката показва, че сугестопедията помага да се отървете от страха от грешки и ограничения. Напълно да се отпуснете и да повярвате в собствените си сили. Привържениците на тази методологията използват и така нареченото „потапяне“ в езиковата среда. Това включва живот в продължение на 10 дни според сценария, изготвен от учителя, без роден език, упражнения и учебници. Учебният ден по време на потапяне в този метод е от 12 до 14 часа, през който учениците имат време да изпълняват различни видове работа.

Друга иновативна методология в Английския език е Jolly Phonics.
Повече за Jolly Phonics 

Сугестопедия – нова методология за учене на език

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *