Пътека за коридор е универсален декор, който може да озарява и най-скучното пространство. Той може мигновенно да превърне една непривлекателна зона в такава, която излъчва топлина и комфорт.

Всички имаме тези тесни пространства в коридорите, входовете и спалните, които искаме да украсим по начин, който да ги откроява. Един от най-простите начини да добавите към външния вид и усещането на тези пространства и да създадете трайно впечатление е да ги освеежите с пътеки.

Какво точно е пътека за коридор?

И така, пътеките са основно правоъгълни килими, които са по-дълги, отколкото широки. Дължината им е това, което им дава името. Тези килими се предлагат в различни дължини и следователно можете да покриете най-дългите коридори с тях. По принцип няма зададено съотношение за пътека, но докато дължината му е пропорционално по-голяма от ширината му, той ще влезе в категорията пътека. Пътеките имат богата колекция от ръчно завързани и плоско тъкани пътеки от естествени материали като коприна, вълна, памук и юта.

Къде изглеждат най-добре?

В идеалния случай можете да поставите пътека където пожелаете. Но има определени места в къщата, които са идеални пътека. Да вземем за пример входовете на една къща. Пътеката на входа е чудесен начин да създадете това перфектно първо впечатление за вашата къща. Поставете бегача на около 10-15 см от стената, покриваща дължината на входа или коридора, и няма да имате нужда от друго нещо, което да украсява това пространство.

Бягачите също изглеждат страхотно във вътрешните коридори. В спалнята също можете да поставите пътека по много различни начини. Може да минава под леглото от една страна на друга или в края на леглото или отстрани на леглото. В зависимост от пространството във вашата спалня можете да се възползвате от пътека, за да създадете външния вид, който желаете. Също така е лесно да се съчетае пътека. Голям килим в неутрални тонове в спалнята може лесно да се използва като основа за пътека, за да добави тази допълнителна топлина и мекота.

Какво да запомните, когато избирате пътеки за коридор?

Места като входове и коридори обикновено са зони с голям трафик в една къща. Затова се препоръчва да изберете качествени ръчно изработени килими за тези пространства. Ръчно плетен килим е най-висококачественият и най-издръжлив килим за навсякъде. Често е много подходящ за галерии, фоайета и входове. Плоско тъканите пътеки също са добър вариант за тези места, при условие че се използва с добра подложка за килим, за да се избегне плъзгане.

Без значение какъв материал или модел използвате, гъвкавостта на пътеката ще ви помогне да добавите цвят и текстура към най-скучните и безинтересни пространства.

Съвети за декориране на дома с пътеки за коридор