Септичните ями са по -практичен вариант във всеки смисъл. Съвременните модели, които се използват в Бургас, са изработени от различни материали, устойчиви на гниене, те издържат много по -дълго, като по този начин компенсират разходите за почистване. Почистването на камерите се извършва по -рядко, биологична маса, с помощта на която се пречиства водата. Степента на пречистване достига 98% – позволява ви да използвате течността отново. В допълнение към системата за септични ями, се монтират напоителни канали – спестявайки при напояване. Ползите са ясни.

Биологични способи за почистване на септичните ями в Бургас

Веднага трябва да се изясни, че броят на микроорганизмите влияе пряко върху степента на пречистване; освен това има различни смеси от биомаси. Форми, в които хранителната добавка може да бъде закупена:

 • сухи щамове;
 • решение;
 • гранулирана свободно течаща смес.

Има два основни типа бактерии:

 • аеробни – активни в система с газообмен (необходимо е наличието на въздуховоди);
 • анаеробни – са активни в среда без кислород.

Смес от два вида е по -ефективна, повърхностният слой е активен с кислород, долният без О2, обработката се извършва незабавно в цялата маса на получените отпадъци. Всички смеси се обработват с отпадъчни води, като ги довеждат до две фази: вода, утайки. Водата се отстранява, утайката се изпомпва след голямо натрупване. За проверка на пълненето люковете са оборудвани с ревизионни отвори с тапи.

Бактериите се размножават сами в топъл период от време. През зимата ниските температури намаляват активността и бактериите могат да умрат. При създаването на автономна канализационна система трябва да се вземат предвид регионалните особености; може да се наложи да се осигури отопление на септична яма.

Положителните качества на бактериалното прочистване:

 • идеален за всички видове крайградска канализация;
 • количеството на отлаганията е малко, почистване с прахосмукачка около 1 път годишно;
 • бактериите са абсолютно безвредни за хората;
 • спазват изцяло медицинските стандарти за санитария, екология;
 • ниска цена;
 • преработената вода е подходяща за техническа употреба.
 • Биологичните септични ями имат малко по-различна конфигурация, помислете.

Септични ями от биомаса в Бургас

Повечето производители създават цели групи модели въз основа на рециклиране на отпадъци с полезни микроорганизми. Структурата е подредена по следния начин:

попадайки в № 1, отпадъчните води се разделят на тежки, твърди органични компоненти, леките суспензии във водата лесно се обработват от бактерии.

Резервоар № 2 е напълнен с филтрирана вода, съдържа малко по -нисък процент на замърсяване. Резервоар No3 извършва допълнително почистване, ако в конструкцията има само два резервоара, почистването има процент до 80%, след което се правят филтърни полета за допълнително почистване.

Популярен метод за почистване на септичните ями в Бургас

Най -често срещаният метод е разделен на следните етапи, които се извършват на свой ред:

-изпомпване на изпражненията;

-изплакване на стените на контейнера с гореща вода под налягане;

-изпомпване на получената маса;

-почистване с химически разтвори (ако не се използват бактерии);

-попълване на нови биологични компоненти.

 

Съвременни модели септични ями в Бургас