Още информация за транспортната логистика, задачи и характеристики, както съвети, относно това, как да изберете  транспортна фирма

Представете си човек, който е открил собствен бизнес и се занимава с производство и продажба на дървени сувенири. В началото собствената му кола ще му бъде достатъчна, за да достави материали в сервиза, а готовите стоки до магазина. Но с течение на времето производството му ще започне да расте и в допълнение към идеята как да печелите пари, ще трябва да помислите за намирането на нови доставчици, за отваряне на втори цех и клонове в други градове.

Как сега ще успее сам да извърши всички необходими превози, управлявайки единствената кола? Именно тук логистичните и транспортните компании идват на помощ на бизнеса.

А ние сме именно тези, които могат да се погрижат за транспортирането на Вашия товар.

Компания Alexander Logistics. Можете да се свържете с нас на адрес: 9A, ул. Трети Март, 1532 , Казичене. Телефон: +359 2817 7766

Логистиката изучава управлението на всички поточни движения, неговия подраздел – транспортната логистика е отговорна за транспортирането на материални стоки през различни превозни средства.

Транспортните разходи представляват около 50% от всички логистични разходи. Качеството на транспорта влияе върху разходите не по-малко от преките им разходи.

В тази връзка е много важно да се обмисли транспортната логистика:

1.От гледна точка на ефективността на избрания вид транспорт;

2.От позицията на организацията на процеса на транспортиране;

3.От гледна точка на клиента, условията за съхранение и работа са не по-малко важни.

За първи път фразата „транспортна логистика“ е официално обявена през 1974 г. в Берлин на Европейския конгрес. Тогава бяха формулирани основните му задачи и сфери на влияние.

Транспортната логистика може да бъде определена като организация на доставка на товари до определена точка, оптимизиран маршрут за необходимото време с минимални разходи.

На Запад пазарът на логистични услуги се формира през 90-те години на миналия век и всяка година според експерти капацитетът му нараства средно с 20%. У нас се заговори за транспортна логистика след  прехода към пазарна икономика.

Транспортна логистика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *