Линк билдинга

Линк билдинга. Трябва да се уверите, че получавате връзки към различни страници на вашия уебсайт, а не само към началната си страница. Ако получавате само – или основно – връзки към началната си страница, линк билдинга ще изглежда като спам. Разбира се, ако някой пише за вашата марка, линк към началната ви страница е подходящ. Но ако даден уебсайт пише за продукти или за новини от вашата компания, те обикновено се свързват с вашия продукт, новини или страници в блога. Това е просто естественият начин, по който хората се свързват с други страници.

Трябва да се уверите, че вашата стратегия за линк билдинг наподобява естествения начин, по който хората се свързват към уебсайтове. Допълнителна полза: свързването към по-конкретна страница вероятно ще доведе до по-добра реализация на вашия уебсайт! Така че трябва да работите върху получаването на връзки за важни продуктови страници или за вашите крайъгълни страници със съдържание. Вземете връзки към тези страници, където сделката е приключена! Това ще осигури на вашия уебсайт надежден профил за връзка и в същото време ще увеличи конверсията!

Плащате за конкретни връзки? Не е правилно!

Друго не правилно действие при линк билдинга е купуване на линкове. Вероятно всички знаете, че купуването на линкове в големи количества от компании, които твърдят, че ви позволяват бързо да се класирате, не е нещо, което е препоръчално. Но какво да кажем за една връзка от отделна компания? От висококачествен уебсайт точно във вашата ниша? Грешно ли е да се купи един линк от такава фирма? Как Google някога ще разбере за това?

Google няма да знае за една връзка, която купувате от една компания. Все пак бихме препоръчали да не го правите. Ако тази компания е продала една връзка на вас, те биха могли да продадат повече връзки на повече хора. И въпреки че една връзка няма да алармира Google, тъй като броят на съмнителните връзки на уебсайта се увеличава, рискът от удар от Penguin или ръчно наказание също се увеличава.

Рециклиране на вашето съдържание на различни сайтове? Не е правилно!

Начинът да получите линкове е да напишете статии за вашата компания или за вашите продукти и да се опитате да публикувате тези статии на други сайтове. Внимавайте обаче да не публикувате едно и също съдържание на различни сайтове! Статия, в която някои изречения и параграфи се сменят и няколко думи са променени, все още остава дублирано съдържание на оригиналната статия. Особено ако повторите този трик няколко пъти.

Накратко: рециклирането на съдържание не е създаване на ново съдържание. Това е трик за изграждане на линкове и може да има обратен ефект. Напишете статиите за аудиторията на уебсайта, на който изпращате вашето парче. Да, това е много работа. Никой не каза, че линк билдинг е лесен…

Забравяйки за социалните мрежи? Не е правилно!

Ако правите линк билдинг, не пропускайте социалните медии! Социалните медии определено трябва да бъдат включени във вашата стратегия за линк билдинг, дори ако не е напълно ясно до каква степен връзките от социалните медии всъщност помагат за вашето класиране. Ако получите много линкове от други уебсайтове изведнъж, би било изключително странно, ако не получите линкове и от сайтове на социалните медии. Това не се допълва и може да ви накара да изглеждате като спам в очите на Google. Така че наред с опитите си да получавате връзки от подходящи уебсайтове, инвестирайте в получаване на споделяния, туитове и харесвания и в платформите на социалните медии.

Да си го фалшифицираш? Не е правилно!

Вашата стратегия за линк билдинг не трябва само да изглежда естествена, трябва да е естествена! Уверете се, че изграждането на връзки не е фалшиво. Линковете трябва да се поставят, защото връзката може да бъде от полза за потребителя на уебсайт. Те трябва да отговарят на съдържанието на страницата, към която са добавени. В идеалния случай вашата стратегия за изграждане на връзки е част от маркетингова стратегия, насочена към разказване на хората за вашата компания, вашия уебсайт или вашите продукти. Никога не трябва да се стреми само към получаване на възможно най-много качествени връзки.

5 неща за линк билдинга, които не трябва да правите