Инсталирането на нови плъзгащи се стъклени врати може да добави повече стойност към вашия дом. Но само ако получите правилния стил. С толкова много опции, как да разберете коя работи най-добре за вашия дом? Прочетете съвети за избор на най-добрите плъзгащи се стъклени врати за вашия дом.

Ето кратък списък от пет съвета, които ще ви помогнат да закупите най-добрите плъзгащи се стъклени врати.

 1. Помислете за дизайна

Едно от първите неща, за които трябва да помислите, когато избирате плъзгаща се стъклена врата за вашия дом, е дизайнът. Но не се фокусирайте твърде много върху дизайна на самата врата Milgard. Трябва също така да вземете предвид дизайна на вашия дом. Защо? Искате да получите плъзгаща се стъклена врата, която отговаря на естетиката на вашия дом.

Например, ако имате по-стар, по-класически дом, ще искате да се придържате към нещо просто и елегантно. Не избирайте по-голяма, по-ефирна врата, освен ако не живеете в модерна къща. Врата, която не съответства на дизайна на вашия дом, ще се почувства не на място и може да се превърне в основен фактор за привличане на внимание – по лош начин.

 1. Изберете енергийно ефективен материал

Прозорците и плъзгащите се стъклени врати губят повече енергия на квадратен фут от всяка друга повърхност във вашия дом. Така че, когато пазарувате плъзгащи се стъклени врати, ще искате да се съсредоточите върху намирането на такава, която е енергийно ефективна. Има два различни вида материали, които трябва да имате предвид: стъклото и рамката.

Ето по-отблизо всеки от тях по-долу.

 • Тип стъкло

Най-добрият вид стъкло за вътрешни врати е Low-E стъкло. Това стъкло има специално покритие, което предотвратява навлизането на ултравиолетови лъчи в дома ви и намалява сметката ви за енергия. Но има и други видове стъкла, от които можете да избирате. Например, можете да решите да вземете декоративно стъкло. Това стъкло може да добави приятен дизайнерски елемент към вашия дом, палуба и заден двор. Освен това може да затрудни любопитните съседи да видят вътре в дома ви, което помага за защита на поверителността ви. Можете дори да намерите плъзгащи се стъклени врати с вградени щори. Тези щори се намират между два стъклени панела, но все пак можете да ги отваряте или затваряте отвън.

 • Материал на рамката на вратата

Имате и няколко възможности за избор за рамката на вашата плъзгаща се стъклена врата. Някои от най-популярните опции включват следното

Избор за рамката на вашата плъзгаща се стъклена врата
 • Винил
 • Фибростъкло
 • Алуминий

Когато става въпрос за избор на материал за рамката на вратата, ще искате нещо, което е енергийно ефективно и издръжливо. Освен това трябва да помислите и как ще изглежда материалът с вашия дом.

Винилът е достъпен и лесен за поддръжка. Опциите за цвят обаче могат да бъдат ограничени. Прекарайте известно време в мислене какво работи за вашите нужди, преди да се спрете на материал за рамка на вратата.

 1. Уверете се, че стилът работи за вашия дом

След като разберете кой материал е най-подходящ за вашия дом, можете да започнете да мислите за типа плъзгаща се стъклена врата, която искате. Има редица опции за избор. Правилният за вашия дом ще зависи от дизайна, пространството и вашите лични предпочитания.

Ето бърз преглед на някои от най-популярните и най-добрите плъзгащи се стъклени врати на пазара.

Опции за плъзгащи се стъклени врати на пазара

 • Стандартни плъзгащи се врати

Стандартните плъзгащи се стъклени врати имат два панела, един, който се движи напред и назад, и един, който е неподвижен. Този тип врата има релса в горната и долната част на стационарния панел. За да отворите тази врата, просто плъзнете подвижния панел по пистата. Когато избирате стандартна плъзгаща се врата, можете да избирате работа с дясна или лява ръка.

 • Плъзгащи се врати във френски стил

Плъзгащите се стъклени врати във френски стил имат по-широки стълбове и релси. С други думи, те имат по-голямо, по-луксозно усещане и вид. Това също ги прави универсални. Можете да монтирате този тип плъзгаща се стъклена врата в класически или модерен дом. Той ще допълни двата архитектурни стила.

 • 4-панелни плъзгащи се врати

Плъзгащата се стъклена врата с 4 панела е по същество две стандартни плъзгащи се стъклени врати, избутани една срещу друга. Този тип врата има два плъзгащи се панела, които се припокриват от двете страни с два неподвижни панела. Тези врати създават широк, красив вход, който осигурява красива гледка и пропуска много светлина.

 • Двойно сгъваеми плъзгащи се врати

Двустранната плъзгаща се стъклена врата е направена от два панела, свързани с панти. Когато отворите двукрила врата, тя се сгъва сама срещу себе си. Този тип врати е по-млад от останалите в този списък и е подходящ за по-нови или модерни домове.

 • Джобни плъзгащи се врати

Джобните плъзгащи се стъклени врати се търкалят в „джоб“ вътре в стената, когато ги отворите. При отваряне стъклените панели изчезват напълно. Това означава, че те заемат по-малко пространство от другите видове врати. Джобните врати също могат да създадат по-големи входове от другите плъзгащи се врати.

Местоположение и поддръжка на вратата

 1. Помислете за местоположението на вратата

В коя част от вашия дом ще бъде разположена вашата плъзгаща се стъклена врата? Ако нямате много място за работа, може да не успеете да изберете плъзгаща се врата с 4 панела или плъзгаща се врата с джоб. Трябва да помислите и за количеството мебели в стаята.

Има ли достатъчно място за отваряне на двустранна врата или ще удари дивана, ако опитате? В зависимост от размера и формата на вашия дом може да се наложи да съобразите вратата с наличното пространство.

 1. Не забравяйте за поддръжката

Някои плъзгащи се стъклени врати изискват повече поддръжка от други. Например, дървото може да се нуждае от повече дребни ремонти по-често от алуминиевите врати. Ако нямате много време да поддържате плъзгащата се врата, трябва да се спрете на нещо издръжливо, което не се нуждае от много внимание. Това ще улесни работата ви и ще запази вратата ви да изглежда по-добре по-дълго.

5 съвета за избор на най-добрите плъзгащи се стъклени врати за вашия дом