В детските лагери от санаториален тип се обръща внимание на лечението. А а в лагерите за добро здраве – разположени на морето или в планината, с голям брой дейности на открито – децата ще се засилят без никакво лечение.

Друга важна причина е, че децата винаги са под надзор. Ако съветниците са добри, децата не ги възприемат като надзиратели. А обожават и с готовност се подчиняват. А в лагерите, които се грижат за репутацията си, няма лоши съветници. Научете повече за нас, запознайте се с нашите функции, Skillception https://skillception.com/.

Важно при детските лагери

Но това, което е важно: това, което в началото е лошо в детските лагери, после губи значението си. Отнема време, за да се адаптирате и всички деца са различни. Случва се дете да плаче в лагера в първите дни, а родителите вече са готови да го заведат у дома. Когато изведнъж детето преминава в режим на абсолютно удовлетворение от живота. Това означава, че адаптацията е била успешна. Не всички деца лесно издържат моментите на раздяла с родителите си, срещи и сбогуване с нови приятели. Тъй като не можете да направите без такова преживяване, просто трябва да помогнете на детето си да изпитва нови емоции.

Говорете с детето за зеленото училище, което му предстои

По време на зелено училище трябва да спазвате режима. Всъщност, ако денят в лагера е пълен със събития и занимания, децата с удоволствие се отпускат следобед и вечер падат от краката си. Очакванията не съответстват на реалността. Ако при думата „поход“ детето си представяше да пренощува в гората, но всъщност отрядът излезе за два часа в най-близката гора, разочарованието не може да бъде избегнато. Изходът е да разберете как точно се провеждат заниманията в детските лагери и да обсъдите това с детето. Има и обективни недостатъци: недостатъчна сигурност, липса на нормални условия за сън и хигиена, монотонна и безвкусна храна, лоша програма от събития. Но ако това се установи, няма нужда да се претеглят плюсовете и минусите – това очевидно не е място за почивка на децата.

Важно при детските лагери

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.