Едно от многото предимства на индивидуалните частни жилища е отоплителна мрежа, която не е обвързана с когенерация или котелни, не зависи от времето на началото и края на общия отоплителен сезон и не изпитва всички прелести на нестабилното налягане в мрежата. Инсталирането на отопление се извършва по искане на собственика. Той решава кои батерии за отопление са най-подходящи за монтаж в частна къща.

Избор на дизайн на радиатор

Параметрите на локалната отоплителна система са важна характеристика при избора на отоплителна система. Системата на частната къща има следните предимства:

  • работи при благоприятни условия и ниско налягане;
  • качеството на топлоносителите е много по-добро, отколкото в многоетажни сградни системи;
  • няма скокове на налягане, няма заплаха от воден чук.

С тези характеристики изборът на дизайн на радиатор е доста широк. Когато купувате батерии, струва си да се съсредоточите върху голям коефициент на възвръщаемост с правилното съотношение цена и качество. За домашна система са подходящи устройства от всякакъв материал.

Помислете за различни дизайни на батерията:

  1. Панелните и секционните радиатори често са най-евтините. С добър пренос на топлина те са с компактни размери. Те могат да бъдат монтирани в отоплителната система според различни схеми на свързване.
  2. Тръбните батерии са по-скъпи от предишните опции, но техническите спецификации са приблизително същите. Повишената цена се дължи на по-стилен дизайн. Те са удобни и за сушене на неща.

Разновидности на радиаторите според материала на производство

Различни батерии са подходящи за монтаж в частния сектор. Помислете за характеристиките на всеки тип.

Алуминий

Получи широко приложение в частните домове. Те имат стилен модерен дизайн, както и добра топлинна мощност. Те бързо се нагряват при свързване и бързо се охлаждат при изключване. Ценовият диапазон е различен и зависи от производителя. Най-скъпите и висококачествени се правят от компании в Италия.

Чугун

Такива радиатори са устойчиви на износване и корозия, тъй като вътрешната повърхност от контакт с вода е покрита със състав, който предотвратява разрушаването на батериите. Те могат да издържат на високи температури и скокове на налягане в системата. Те се загряват дълго време и отдават топлина за дълго време, когато са изключени. Такива уреди изискват ежегодно почистване.

Избор при дизайн на радиатор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.