Етерично масло от българска роза. Количеството масло от българска роза, добавено към носещо масло (като например маслото от жожоба), зависи от желания аромат и концентрация, които искате да постигнете.

Обикновено се препоръчва използването на разтвор от 1% до 3% етерично масло в носещото масло. Така ще добавите 2 мл. етерично масло до 100 мл. базово масло до получаване на разтвор с концентрация 2%.

Етерично масло от българска роза Rosa damascena

Етерично масло от българска роза Rosa damascena (Damascena rose) е мощно масло и е под влиянието на Венера.

То е изключително ценно: от 4 тона листенца се получава само 1 кг етерично масло от българска розаи е много скъпо. Най-големите производители на розово масло са: Индия, България.

Маслото от българска роза има флорален, сладък и нежен аромат.

Розовото етерично масло от българска роза е най-известното древно масло. То е символ на любовта и чистотата.

Розовите листенца все още се разпръскват на сватби като пожелание и гаранция за щастлив брак. Розата е атрибут на религиозни церемонии и медитативни практики.

Ароматерапия (употреба и дозировка) с етерично масло от роза:

Аромалампа/Дифузер: 3-5 капки на 15 м2 – 100-150 мл. вода

Масаж: 5-6 капки на 15 гр. базово масло.

Бани/сауни: 4-6 капки.

Компреси: 5-6 капки.

Най-забележителните и несравними качества на маслото от българска роза

В козметиката – оформя идеални контури на лицето и клепачите:

В общото оздравяване – общо подмладяване на организма.

Антисептик, подобрява работата на стомашно-чревния тракт и черния дроб, сърцето, далака, бъбреците, гениталната област, афродизиак, нормализира менструацията, помага при безплодие, пречиства кръвта и дори против махмурлук, т.к. премахва токсините.

Психологически е антидепресант, тонизиращ и успокояващ. Стимулира отделянето на „хормона на щастието“ допамин, помага на жените да се отърват от фригидността, а мъжете да поддържат потентността. Разсейва безпокойството, облекчава нервното напрежение и стреса. Той засяга особено жените, като повишава самочувствието им, засилва женската сила и чар. Оптимизира процесите на саморегулация на организма.

Лечебните свойства на розите са били високо ценени по всяко време. Розовото етерично масло може да се нарече лек за всичко.

Търсите етерично масло от българска роза, вижте тук

Етерично масло от българска роза