Ако трябва да направите замяна на филтър за твърди частици, тогава можем да Ви предложим няколко варианта за неговото заместване. Първо, съществува и се предлага широка гама филтри за твърди частици и има, както оригинални филтри за твърди частици, така и неоригинални и в добър автомобилен сервиз с удоволствие ще Ви заменят Вашия счупен филтър за твърди частици с нов такъв.

И има втори вариант – това е замяната на DPF филтъра с пламегасител (по-силен или резонатор), и в този случай всъщност се освобождаваме от филтъра за твърди частици и след това конфигурираме всички системи за правилна работа без него.

Какви са опциите за подмяна на филтъра за твърди частици? С какво може да бъде заменен той?

За да замените Вашия филтър за твърди частици, можем да предложим различни опции:

  • Оригинални филтри за твърди частици
  • Универсални филтри за твърди частици
  • Филтри за твърди частици
  • Огнегасители
  • Стронгери
  • Резонатори

Най-често замяна на филтър за твърди частици става с неоригинални аналози, вторият най-популярен е високонадеждният високотемпературен резонатор, който използваме, когато премахваме филтрите за твърди частици. Има и оригинални резервни части за подмяна, но те не са с голямо търсене, поради високата им цена. За редки видове автомобили и за онези случаи, когато нямаме необходимия оригинален или следпродажбен филтър за дискови частици, имаме универсални дизелови филтри за твърди частици, произвеждани от водещи производители в Европа и Америка.

Разграничаване на стронгери, резонатори и огнегасители

Много хора питат: „Каква е разликата между високотемпературен резонатор от по-силен и огнегасител?“ Огнегасителят просто разбива пламъка и поема по-голямата част от температурното натоварване. По-силните, от своя страна, благодарение на високоефективните дизайнерски решения, поемат много повече топлинно натоварване и защитават изпускателната система, която отива по-нататък, звукът на изпускателната система при инсталирането на по-силния ще бъде идентичен на съществуващия с оригиналния филтър за твърди частици. Но високотемпературният резонатор е най-надеждното решение в това триединство за дизелов двигател, той защитава изпускателната система по-добре от всеки друг, потиска шума на изпускателната система по-добре от другите и освен това е най-високотехнологичното решение на горното.

Замяна на филтър за твърди частици

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.