Видове здравни процедури

Балнеотерапия (балнеолечение) – балнеолечение – част от видовете здравни процедури с вода. Горещи, студени, кални или минерални вани, вани с ароматни масла и билки, душове, джакузи, различни видове хидромасаж за релаксация, стимулация, отслабване, лечение и др. Термин “ балнеолечение „се използва все по-често не само за бани, но и за други видове водна терапия, например поглъщане на минерални извори.

Таласотерапия – таласотерапия – подвид на балнеолечение, терапия с помощта на морска вода и водорасли (от гръцки thalassos – море). Това могат да бъдат вани с морска вода или тиня, обвивка от водорасли (водорасли), вдишване с пари от морска вода и др.

SPA център – SPA-център (намерен спа, SpA, Spa) е медицински и козметологичен център. Балнеолечение (процедури с вода), както и други козметични и медицински процедури (грижа за кожата на лицето и тялото, масаж, депилация , маски, увиване на тялото и др.). От името на белгийския спа град, известен със своите горещи минерални извори. SPA може да се дешифрира като съкращение на латинските фрази „Salus Per Aquam“ или „Sanitas Per Aquam“ – „здраве чрез вода“. Много хотели имат свои собствени спа центрове, предлагащи широк спектър от услуги.

За нас MaxHealthBg, можете да научите повече информация в нашия сайт ТУК. 

 Имаме предложения за Вас. Очакваме Ви: 0896844229.

Шиацу (шиацу, шиацу) – шиацу – японски метод за масаж, натискане с пръсти или длан върху определени части на тялото.

Абянга – абхянга – наричан още аюрведичен масаж. Масажен метод, основан на традициите на Аюрведа, древен индийски трактат за поддържане на здравето, разработен преди повече от 5 хиляди години. Обикновено масажът на Abianga се извършва от двама масажисти. Като се използват определени масла и билки и служи за поддържане на хармонията между тялото и духа на човека.

Тайландски масаж – тайландски масаж – традиционен тайландски масаж. На тайландски се нарича nuat phaen boran. Особеността на този метод е, че масажистът активно използва не само ръцете си, но и предмишниците, лактите, стъпалата – например ходи на гърба на пациента.

Здравни процедури

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.