Инструменти за почистване на стъкла

За да постигнете добри резултати, трябва да имате подходящите инструменти. Професионалните фирми за миене на прозорци имат много инструменти в арсенала си, за да направят тези стъкла идеално чисти.

Ако решите да го направите сами, ето само няколко от инструментите, които трябва да помислите за закупуване.

Стъклочистачка

Това е чудесен инструмент за премахване на вода от вашите прозорци. Изберете висококачествена здрава чистачка със сменяемо гумено острие. Размерът на чистачката зависи от размера на прозореца. Ако имате прозорци с много стъкла, измерете стъклото, преди да купите чистачката, за да сте сигурни, че ще се побере вътре.

Стъклочистачка с моп в едно

Този инструмент изглежда много подобен на стъклочистачката. Вместо гумена лента, тя има глава за почистване, която ви позволява да намокрите прозореца, за да навлажнете парченца мръсотия и остатъци, които могат да се залепят върху стъклото. Някои апликатори за ленти се предлагат с допълнителна найлонова подложка за почистване, която помага за отстраняването на по-трудни вещества.

Кофа

Размерът на вашата кофа ще зависи от размера на t-бара и швабрата, които ще използвате. Искате главата на тези инструменти да се побере в кофата. Трябва да сте сигурни, че ще можете да го премествате, когато се напълни с вода.

Стълба

Има няколко неща, които трябва да имате предвид при избора на стълба. Изберете стълба, която е достатъчно висока, за да ви позволи лесно да стигнете до прозорците, които се опитвате да почистите. Стълбата трябва да бъде здрава и внимателно проверена преди употреба.

Гъба

Голямата гъба е чудесна за навлизане в ъглите, за да премахнете останалите замърсявания. Тя също така задържа много вода, което намалява необходимостта непрекъснато да се потапя в кофата.

Микрофибърни кърпи

Меките кърпи без власинки са чудесни за изсушаване на всички последни петна по прозорците ви, които може да са останали от чистачката. Ще искате да имате няколко кърпи под ръка и да продължите със суха, тъй като предишната се намокри, за да избегнете ивици.

Ако този списък за пазаруване изглежда твърде дълъг и скъп, помислете дали да оставите тази досадна задача на професионалистите. Наемането на услуга за миене на прозорци е от полза.

Инструменти за почистване на стъкла