Ще ви запознаем с това какви са правилните грижи за килимите. На всеки 12-18 месеца се препоръчва да се извършва екстракционно почистване на килими с топла вода. Вие не само ще премахнете праха, но и ще върнете естетическите свойства на килима.

Какви грижи за килимите да полагаме

Незабавно отстранете петна от разлята течност, въпреки че купчината на килима е защитена срещу петна.

    Важно: непълното отстраняване на почистващата течност, замърсяването на килима с вода или използването на прекалено гореща вода може да доведе до трайно увреждане на килима.

Нашата фирма вече 25 години работи в сферата на търговията с килими и пътеки. А през последните повече от 5 години, ние правим нашите клиенти в страната все по-щастливи посредством онлайн магазин, достигайки до всеки дом, без ограничения. ТОНИТЕКС ООД. Адрес : гр. София, бул. Христо Ботев, № 92. Телефон: 0888249719.

Килимите придават истински комфорт на Вашия дом. Те създават приятна топла атмосфера, затопляйки дома и го предпазва от излишен шум. Ако искате красотата на вашия килим да не избледнява, трябва правилно да се грижите за него.

  •     За да запазите своя килим, се препоръчва да използвате противосплавни рогозки пред входната врата, за да предпазите килима от мръсотия и прах, проникващи от улицата.
  •    Препоръчва се редовно (поне веднъж седмично) да почиствате килима с прахосмукачка, тъй като прахът трябва да бъде отстранен преди да влезе в купчината. Освен това някои прахови частици имат остри бръсначи, които могат да режат или режат влакна, което съкращава живота на вашия килим.

Грешки, които затрудняват премахването на петна:

  • не чакайте разлятото вещество да се превърне в петно ​​- действайте незабавно
  • ако използвате почистващо средство, не забравяйте да проверите ефекта му върху незабележима зона на килима
  • никога не изливайте почистващ препарат директно върху килима – навлажнете кърпа за почистване с него
  • не шампоан само малка площ от килима – ако използвате шампоан, трябва да почистите целия килим
  • никога не презаписвайте петното, като съседната зона само ще се увеличава по размер и чужд материал може да повреди купчината
  • незабавно отстранете всички чужди материали от килима с помощта на лъжица или тъп нож
  • вакуумирайте килима, когато засегнатата зона е напълно суха.
Какви грижи за килимите да полагаме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.