Ще ви запознаем с това какви са правилните грижи за килимите. На всеки 12-18 месеца се препоръчва да се извършва екстракционно почистване на килими с топла вода. Вие не само ще премахнете праха, но и ще върнете естетическите свойства на килима.

Какви грижи за килимите да полагаме

Незабавно отстранете петна от разлята течност, въпреки че купчината на килима е защитена срещу петна.

    Важно: непълното отстраняване на почистващата течност, замърсяването на килима с вода или използването на прекалено гореща вода може да доведе до трайно увреждане на килима.

Нашата фирма вече 25 години работи в сферата на търговията с килими и пътеки. А през последните повече от 5 години, ние правим нашите клиенти в страната все по-щастливи посредством онлайн магазин, достигайки до всеки дом, без ограничения. ТОНИТЕКС ООД. Адрес : гр. София, бул. Христо Ботев, № 92. Телефон: 0888249719.

Килимите придават истински комфорт на Вашия дом. Те създават приятна топла атмосфера, затопляйки дома и го предпазва от излишен шум. Ако искате красотата на вашия килим да не избледнява, трябва правилно да се грижите за него.

  •     За да запазите своя килим, се препоръчва да използвате противосплавни рогозки пред входната врата, за да предпазите килима от мръсотия и прах, проникващи от улицата.
  •    Препоръчва се редовно (поне веднъж седмично) да почиствате килима с прахосмукачка, тъй като прахът трябва да бъде отстранен преди да влезе в купчината. Освен това някои прахови частици имат остри бръсначи, които могат да режат или режат влакна, което съкращава живота на вашия килим.

Грешки, които затрудняват премахването на петна:

  • не чакайте разлятото вещество да се превърне в петно ​​- действайте незабавно
  • ако използвате почистващо средство, не забравяйте да проверите ефекта му върху незабележима зона на килима
  • никога не изливайте почистващ препарат директно върху килима – навлажнете кърпа за почистване с него
  • не шампоан само малка площ от килима – ако използвате шампоан, трябва да почистите целия килим
  • никога не презаписвайте петното, като съседната зона само ще се увеличава по размер и чужд материал може да повреди купчината
  • незабавно отстранете всички чужди материали от килима с помощта на лъжица или тъп нож
  • вакуумирайте килима, когато засегнатата зона е напълно суха.
Какви грижи за килимите да полагаме

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *