Загубата на ключове е доста неприятна ситуация, с която повечето хора се сблъскват в живота си. Най-важното в този случай не е да се поддадете на паника, а спокойно да се прецени, когато това се е случило.
Може да има различни ситуации и е необходимо спокойно да се помисли какво се е случило, защото просто може и да сте го забравите у дома, или където работите. Това, разбира се, е най-простият случай, тъй като всички членове на семейството трябва да имат свои ключове. С помощта на роднини можете спокойно да влезете в апартамента, но в същото време се уверете, че Вашият комплект ключове у дома.

По-сериозен вариант би бил действителната ключова загуба. В този случай, трябва да се опитате да си спомните, да разберете мястото, където евентуално е случило. Ако загубата се е случила далеч от дома или на място, където не можете да ги получите обратно, тогава просто трябва да направите дубликат. И за да не стоите на затворената врата, както в предишния случай, ще трябва да използвате резервния набор ключове от роднини.

В ситуация, в която не се предвижда помощта на членовете на семейството и не сте сигурни, дали натрапници няма да се възползват от тях, трябва да прибегнете до помощта на специалисти, които ще Ви отворят, без да увредите самата Ви врата.

Ако ключовете са изчезнали, тогава за сигурност промяната на ключалката няма да е излишна.

В зависимост от типа на устройството, има няколко начина за смяна на ключовете към входната врата.

  • Замяна на ларвите;
  • Прекодиране;
  • Промяна на ключалката.

Вашите следващи действия

Ключовете са изгубени, няма и резервен вариант и вие не знаете как да влезете в апартамента. Ситуацията не е от най-приятните, но е все пак разрешима. За да се справите с това, можете да направите искане да се обадите веднага на ключарска фирма. Но в този случай трябва да сте подготвени за факта, че трябва да документирате правото на това пространство за живеене. Такива доказателства включват удостоверение за собственост върху недвижим имот, лична карта /паспорт и разрешение за пребиваване на този адрес.

Ако апартаментът се отдава под наем, ще бъде необходимо присъствието на собственика. Но когато стоите пред затворена врата и всички документи са вътре, съседите около Вас могат да потвърдят местоживеенето Ви, или ще трябва да се обадите съответно на полицай или полицейска служба. Това е необходима предпазна мярка срещу измамниците и крадците.

Какво да се направи, ако сте загубили ключовете си?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *